Guvernul din Portugalia mărește salariul MINIM

Andreea Crăciun |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul socialist minoritar din Portugalia a prezentat, miercuri, o propunere de majorare a salariului minim lunar cu aproape 6% la 635 de euro (700 dolari) începând de anul viitor, rămând totuși cea mai mică valoare înregistrată în vestul Europei.

Prim-ministrul Antonio Costa a promis că va majora salariul minim lunar cu 25% la 750 de euro până în 2023, atunci când și-a început cel de-al doilea mandat în funcție, luna trecută.

"Această traiectorie contribuie la recuperarea veniturilor și la îmbunătățirea nivelului de coeziune socială. Creșterea a coincis cu un dinamism semnificativ în economie și pe piața muncii", arată textul propunerii, conform sursei precizate.

Unul din cinci lucrători din Portugalia este plătit cu salariul minim pe economie, iar statutul de muncă de 890.000 de persoane a fost descris oficial, anul trecut, drept unul precar, cu referire la forme de angajare nestandardizate, inclusiv contracte de muncă temporare și contracte pe durată determinată.

Înmânată sindicatelor muncitorilor, în cadrul unei reuniuni de miercuri, propunerea Guvernului menționează că noul salariu minim de 635 de euro va fi implementat la 1 ianuarie 2020.

Totodată, creșterile vor fi negociate și revizuite în fiecare an până când va atinge obiectivul de 750 de euro în 2023.

CTGP, cel mai mare sindicat din Portugalia, a avertizat că majorarea salariului minim pe economie la 635 de euro este „insuficientă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel