Căile ferate din Ucraina oferă bilete simbolice către orașele ocupate după eliberarea orașului Kherson

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Căile ferate din Ucraina oferă bilete simbolice către orașele ocupate după eliberarea orașului Kherson
Căile ferate din Ucraina oferă bilete simbolice către orașele ocupate după eliberarea orașului Kherson

Căile ferate ucrainene, care au sărbătorit eliberarea orașului Kherson din sudul țării, au oferit duminică bilete simbolice către orașele rămase sub control rusesc, promițând că biletele vor putea fi folosite și după ce acestea vor fi eliberate.

Locuitorii bucuroși au întâmpinat vineri trupele ucrainene care au sosit în centrul orașului Kherson, după ce Rusia a abandonat singura capitală regională pe care a capturat-o de la începutul invaziei sale în februarie.

"Astăzi puteți comanda bilete pentru primele trei trenuri de la Kiev către cinci orașe: Khersonul deja degajat, precum și Mariupol, Donețk, Luhansk și Simferopol", a declarat operatorul feroviar pe aplicațiile de mesagerie telegramă.

 

Căile ferate ucrainene au oferit duminică bilete simbolice către orașele care rămân sub control rusesc

 

Căile ferate ucrainene, care sărbătoresc eliberarea orașului Kherson din sudul țării, au oferit duminică bilete simbolice către orașele care rămân sub control rusesc, promițând că biletele vor putea fi folosite și după ce vor fi eliberate.

Un rezident local îmbrățișează un militar ucrainean în timp ce oamenii sărbătoresc după retragerea Rusiei din Kherson, în centrul orașului Kherson, Ucraina, 12 noiembrie 2022. 

"Biletul poate fi cumpărat, păstrat ca simbol al credinței în forțele armate și în eliberarea Ucrainei de ocupanți", a precizat aceasta. "De îndată ce traficul va fi restabilit, oficialii feroviari vor trimite un mesaj cu data și locul."

 

Prețul biletelor a început de la 1.000 de grivne 

 

Mariupol, un port la Marea Azov și o inimă a industriei metalurgice ucrainene, a fost ocupat de forțele rusești în luna mai, după un asediu de aproape patru luni.

Două dintre cele mai mari orașe din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, au ajuns sub controlul separatiștilor pro-ruși în 2014, în timp ce Simferopol este al doilea oraș ca mărime din peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Vezi și

 

Orașul ucrainean Kherson se grăbește să restabilească alimentarea cu energie electrică și apă după retragerea Rusiei

 

Companiile de utilități din Kherson se străduiesc să restabilească infrastructura critică avariată și minată de forțele rusești cât mai rapid, majoritatea locuințelor din orașul din sudul Ucrainei rămânând încă fără electricitate și apă, au declarat duminică oficialii regionali.

Guvernatorul regiunii Kherson, Iaroslav Yanushevych, a declarat că autoritățile au decis să mențină starea de asediu între orele 17.00 și 8.00 și să interzică oamenilor să părăsească sau să intre în oraș, ca măsură de securitate.

"Inamicul a minat toate obiectele de infrastructură critică", a declarat Yanushevych pentru televiziunea ucraineană.

"Încercăm să ne întâlnim în câteva zile și (apoi) să deschidem orașul", a mai spus el, conform Reuters.

Continuă știrea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel