C. T. Popescu: Condamnarea lui Dragnea repune justiția în statutul ei de independență. Este un moment care va ramâne în istoria României

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 Cristian Tudor Popescu a declarat la știrile pro tv condamnarea lui  Liviu Dragnea  în ”Dosarul Bombonica” la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

Cristian Tudor Popescu:Este un moment care va rămâne în istoria României. După un an și jumătate, mai mult de 1 an și jumătate de atac neîncetat, brutal, al mașinii de război pesediste împotriva justiției din România, este prima dată când această mașinărie pesedistă se poticnește. 

Justiția din România a demonstrat astăzi că nu este supusa, nu este servul și complicele puterii politice. Și a făcut-o, spuneam asta chiar în timp ce am scris azi-dimineață și ați reprodus dumneavoastră pe ecran, că prin această hotărâre își afirmă, justiția din România, în condiții extrem de dificile, își afirmă neatârnarea față de politic.

Este o hotărâre care depășește cazul în speță, Dragnea, Teleorman, PSD și așa mai departe. Este o hotărâre care repune justiția, de atâtea ori pusă sub asediu în aceste luni, o repune în statutul ei de independență. Dincolo de lege și conștiință, pe care au judecat acești oameni, judecătorii Înaltei Curți, este vorba de curaj. Curajul de a-și asuma această decizie în condițiile presiunilor imense ale puterii politice asupra întregii societăți, pe care le vedem în aceste zile pentru a obține o altfel de decizie., a declarat CT Popescu la pro tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel