Bulgaria. Anchetatorii au găsit încă o victimă, a 45-a, a accidentului de autocar de marţi: "Am dat azi peste resturile unui corp în epava carbonizată"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bulgaria Anchetatorii au găsit încă o victimă, a 45-a, a accidentului de autocar de marţi Am dat azi peste resturile unui corp în epava carbonizată
Bulgaria Anchetatorii au găsit încă o victimă, a 45-a, a accidentului de autocar de marţi Am dat azi peste resturile unui corp în epava carbonizată

Anchetatorii bulgari au descoperit încă o victimă, a 45-a, a accidentului de autocar petrecut marţi dimineaţă pe o autostradă din vestul ţării, a anunţat vineri parchetul, transmite AFP. "Am găsit astăzi resturile unui corp în timpul unor noi cercetări în epava carbonizată a autocarului", a declarat Borislav Sarafov, procuror-general adjunct.

Bilanţul accidentului ajunge astfel la 45 de decedaţi şi şapte răniţi, cel mai grav consemnat în Europa în ultimii zece ani. Joi, procurorul declarase că fuseseră găsite 44 de cadavre, din lista de 52 de pasageri care ar fi trebuit să se afle la bord. Anchetatorii nu reuşiseră să identifice pasagerul lipsă.

"Din păcate, nu a existat un al optulea supravieţuitor", a afirmat Sarafov vineri, după descoperirea rămăşiţelor 'ce par a fi ale unui copil'. 

 

Un uriaş incendiu i-a împiedicat pe pasageri să iasă prin ușa din față



Autocarul făcea parte dintr-o coloană de patru care se întorceau din Turcia în Macedonia de Nord, ţară de unde proveneau cei mai mulţi pasageri. 

Marţi dimineaţă, în jurul orei 02.00, şoferul a lovit o balustradă de securitate pe autostradă, în condiţii de carosabil umed, la 40 km sud de Sofia.

Uşa din faţă a autocarului s-a deschis, însă un "uriaş incendiu" i-a împiedicat pe pasageri să iasă pe acolo, împingându-i să se înghesuie în faţa uşii din spate, care era blocată.

Victimele, printre care 12 minori, au murit majoritatea prin asfixie. Supravieţuitorii au reuşit să iasă din autocarul în flăcări datorită unui pasager care a spart geamul din spate.

Ei sunt spitalizaţi la Sofia şi se află în stare stabilă.  Parchetul privilegiază ipoteza unei "erori umane", dar a scos în evidenţă şi semnalizarea deficitară pe autostradă. O anchetă cu privire la starea drumurilor din Bulgaria, adesea prost întreţinute, a fost deschisă cu această ocazie.

 

Imaginea durerii în tragedia din Bulgaria

 

Imaginile de la locul accidentului i-au îngrozit pe anchetatori. În autobuzul ars o mamă îşi ţinea strâns în braţe cei doi copii.

Din primele informaţii, autocarul ar fi lovit o porţiune din parapetul autostrăzii şi a luat foc. Şoferul a murit printre primii, iar uşile au rămas închise cu călătorii captivi în mingea de foc. Doar şapte oameni au reuşit să iasă din infern. Printre ei şi o adolescentă de 16 ani.

„Unii pasageri au reuşit să spargă ferestrele din spate ale autocarului. Aceste 7 persoane sunt şi cele care au reuşit să se salveze”, spune Zoran Zaev, premier Macedonia de Nord.

Starea supravieţuitorilor este stabilă. Cei mai mulţi turişti erau etnici albanezi cu vârste între 20 şi 30 de ani din Macedonia de Nord. Se pare că autocarul făcea parte dintr un convoi cu alte trei maşini. cele patru autocare opriseră cu puţin timp înainte la o benzinărie din Sofia.

„Este o tragedie uriaşă... Vreau să îmi exprim durerea şi să transmit condoleanţe rudelor victimelor”, a transmis Stefan Yanev, prim-ministru interimar bulgar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel