Bugetarii, în șomaj tehnic. Ludovic Orban, anunț oficial în fața patronatelor

Narcis Popa |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban le-a transmis reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor că măsura şomajului tehnic este temporară şi va fi extinsă şi la anumite sectoare bugetare, cu excepţia angajaţilor aflaţi în prima linie de combatere a coronavirusului şi a celor din instituţiile care aplică măsurile guvernamentale de reducere a efectelor pandemiei.

La consultările din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social purtate, joi, între cele două părţi, discuţiile s-au concentrat asupra aplicării primului pachet de măsuri economice şi sociale adoptat de Guvern şi a unor noi soluţii necesare în perioada următoare.

"Premierul Ludovic Orban a afirmat că preocupările Guvernului sunt legate atât de protejarea sănătăţii populaţiei şi combaterea răspândirii COVID -19, cât şi de soluţii pentru relansarea activităţii economice după ce va trece vârful acestei pandemii. În acest context, prim-ministrul a menţionat că măsura şomajului tehnic este una temporară, că va fi extinsă şi la anumite sectoare bugetare, fiind exceptaţi însă angajaţii implicaţi în prima linie de combatere a coronavirusului, precum şi cei din instituţiile care aplică măsurile guvernamentale de reducere a efectelor pandemiei", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit sursei citate, propunerile reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor vor fi analizate de Guvern în perspectiva următorului pachet de măsuri economice şi sociale destinat limitării efectelor produse de pandemia COVID-19, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel