Brexit. Negrescu, precizări despre drepturile românilor din Marea Britanie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut, marţi, o întrevedere cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, aflat în vizită oficială la Bucureşti, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat, în principal, asupra procesului de derulare a negocierilor privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precum şi pe aspecte concrete ale cooperării dintre autorităţile române şi structura condusă de Michel Barnier, în perspectiva asumării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a salutat eforturile Comisiei Europene, menţionând că România va acţiona în continuare, în această ultimă etapă a negocierilor, cu deplină responsabilitate faţă de obligaţiile care decurg din statutul de membru al Uniunii Europene şi în spiritul loialităţii faţă de celelalte 26 de state. 'Prioritatea noastră este aceea de a proteja drepturile românilor care locuiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie. Vom rămâne în contact permanent cu echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura că toate categoriile de cetăţeni îşi vor putea exercita drepturile în deplină concordanţă cu dispoziţiile cuprinse în acordul de retragere', a subliniat Victor Negrescu, citat în comunicat.

Românii din Marea Britanie vor fi informați

De asemenea, oficialul român s-a referit la stadiul pregătirilor la nivel intern pentru preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, mandat pe durata căruia este programată finalizarea procesului privind ieşirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană. 'România susţine semnarea unui acord de retragere care să reflecte unitatea statelor membre şi priorităţile asumate de Uniunea Europeană, prin mandatul negociatorului-şef, dar suntem pregătiţi pentru oricare dintre posibilele scenarii de evoluţie a negocierilor. În calitate de viitoare Preşedinţie la Consiliul Uniunii Europene, colaborăm strâns cu instituţiile europene şi cu partenerii austrieci, pentru o bună coordonare a acţiunilor şi măsurilor subsumate acestui proces. De asemenea, vom continua să-i consultăm şi să-i informăm pe cetăţenii români în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit', a adăugat Victor Negrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel