BREXIT. Britanicii și-au urat „Brexit fericit!“. Nigel Farage: „Războiul s-a încheiat, am câştigat!“

Britanicii care au votat despărţirea de Uniunea Europeană şi-au urat "Brexit fericit!", vineri noaptea, lângă Parlamentul britanic, în cadrul unui eveniment care a semănat cu o petrecere de Revelion şi care l-a avut invitat special pe Nigel Farage.

Primit ca un star rock, pe acordurile "The Final Countdown", Farage a urcat pe scena amenajată cu câteva minute înainte de numărătoarea finală până la 23,00, ora de la care Regatul Unit a ieşit oficial din UE. "Am reuşit, am reuşit!" a strigat el miilor de oameni adunaţi să îl vadă. "Te iubim!", s-a strigat din public. El a numit Brexitul "cel mai important moment din istoria modernă a marii noastre naţiuni".

"Să sărbătorim că de acum putem să ne facem legi prin oamenii care sunt angajaţi nouă, după ce noi i-am votat (...) Fără constrângerile Uniunii Europene, vom fi iar liberi să ne găsim locul în lume", a spus cel care a fost arhitectul Brexit. Aplaudat îndelung, a apreciat că lucrul care trebuie celebrat în noaptea în care Marea Britanie iese din UE este democraţia. "Eu, ca persoană care crede că trebuie să fim pro-Europa, dar nu pro-UE, cred că acum am dat un exemplu pentru prietenii noştri de pe continent (...) Războiul s-a încheiat, am câştigat!", a strigat Farage, spre încântarea mulţimii care flutura steaguri ale Marii Britanii.

Happy Brexit Day

 

În prima jumătate de oră de libertate faţă de UE, cei care s-au adunat la Parlament s-au îmbrăţişat, au băut şampanie şi apoi s-au îndepărtat pe străzile Londrei.

Ultimele minute ale show-ului în onoarea Brexitului au fost lăsate celor adunaţi în centrul Londrei, să tragă aer în piept înainte de o numărătoare inversă la capătul căreia au fost proiectate pe ecran mesajele "Happy Brexit Day!" şi "We're Out".

Iar primul minut al Marii Britanii în afara UE a fost marcat cu imnul naţional "God Save the Queen", cântat cu patos de toată mulţimea.

De altfel, "Petrecerea Brexit" de lângă Parlament a inclus cântece din istoria Regatului, de la patrioticul "Rule Britannia" la titlurile din cultura pop precum "Hey Jude" sau "We Are the Champions", potrivit Agerpres.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy