BREXIT. Comisar european, ipoteză şocantă: "Johnson nu va respecta termenul"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Şeful guvernului britanic Boris Johnson nu va respecta termenul limită pentru părăsirea Uniunii Europene până la sfârşitul anului 2020, a declarat comisarul european pentru comerţ, Phil Hogan, pentru ediţia de luni a Irish Times, relatează dpa.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la sfârşitul lunii ianuarie, cu o perioadă de tranziţie care se termină la sfârşitul anului 2020. Johnson s-a angajat să respecte acest termen indiferent dacă Marea Britanie a încheiat un acord final cu blocul sau nu, afirmând în trecut că ar prefera mai degrabă ''să moară într-un şanţ'' decât să prelungească data ieşirii din UE.

Hogan a spus că planul lui Johnson de a adăuga această dată în legislaţie este "foarte ciudat'' şi un "truc" politic şi a avertizat că un Brexit fără acord ''va turna sare pe rană şi riscă să dividă familii, comunităţi şi regiuni".

 

Hogan: ''Orice retorică de tipul 'şi cu varza unsă şi cu slănina în pod' nu va funcţiona



"Prea mult din dezbaterea din Marea Britanie din ultimii patru ani s-a bazat pe ideea falsă că este posibil un Brexit imediat şi complet păstrând toate avantajele apartenenţei la UE''. "Acum, când a fost depăşit impasul politic la Westminster, următoarea etapă a Brexitului trebuie să se bazeze pe realism şi pe fapte concrete'', a spus oficialul european.

''Orice retorică de tipul 'şi cu varza unsă şi cu slănina în pod' nu va funcţiona. Ambele părţi trebuie să acţioneze calm şi coerent", a mai spus Hogan, citat de ziar.

Deţinând portofoliul comerţului, comisarul european irlandez va juca un rol important în viitoarele negocieri ale UE cu Marea Britanie, scrie dpa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel