Boris Johnson, vești bune pentru britanici: „Am depăşit vârful acestei maladii!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Marea Britanie, a doua ţară cea mai afectată de noul coronavirus în Europa cu 26.711 decese până în prezent, „a trecut de vârful” epidemiei, a afirmat astăzi premierul Boris Johnson, citat de AFP.

Premierul britanic a declarat că va prezenta un plan concret săptămâna viitoare despre modul de a se începe redemararea economiei după blocajul intervenit ca urmare a restricţiilor de izolare pe fondul crizei generate de noul coronavirus.

„Pot să confirm astăzi că pentru prima oară am depăşit vârful acestei maladii”, a spus Johnson. „Am depăşit vârful, suntem pe pantă descendentă şi avem multe motive să sperăm că aceasta va fi termen lung”, a reiterat el.

 

Marea Britanie, 674 noi decese

 

În ultimele 24 de ore, în Marea Britanie au fost înregistrate 674 noi decese, totalul lor fiind de 26.711.

Această conferinţă de presă, desfăşurată într-un context deosebit de tensionat, a fost prima pentru Boris Johnson după ieşirea din spital, unde fusese tratat pentru COVID-19.

Acuzat că a întârziat să ia măsuri împotriva pandemiei şi pentru instituirea izolării, decretată într-un final în 23 martie, Boris Johnson este acum sub presiune pentru a explica când şi cum vor relaxate măsurile restrictive, dar el se arată prudent la vizavi de o eventuală relaxare.

 

Johnson: „Putem vedea de acum luminiţa de la capătul tunelului”

 

Johnson a comparat situaţia cu trecerea printr-un „enorm tunel din Alpi”. „Putem vedea de acum luminiţa de la capătul tunelului”, a declarat el.

„Este deci vital să nu ne pierdem controlul şi să nu ne îndreptăm spre un al doilea şi încă mai înalt munte”, a continuat premierul britanic, făcând aluzie la o eventuală recrudescenţă a numărului de cazuri.

Boris Johnson a promis totuşi să dezvăluie o „foaie de parcurs” săptămâna viitoare, în care să explice cum intenţionează guvernul să relanseze economia, să redeschidă şcolile şi să-i facă pe britanici să se întoarcă la lucru.

 

Boris Johnson: „Noi am făcut un lucru bun la momentul oportun”

 

Marea Britanie a introdus măsuri bune la momentul potrivit pentru a lupta împotriva propagării noului coronavirus, a spus Johnson, întrebat asupra numărului de morţi în Regatul Unit de COVID-19, unul dintre cele mai ridicate în Europa, potrivit Reuters.

„Cred că, în mare, noi am făcut un lucru bun la momentul oportun”, a spus Johnson, adăugând că este dificil de făcut comparaţii internaţionale între numărul de decese în diferite ţări în acest stadiu.

„A fost corect să facem ca perioada noastră de izolare să coincidă pe cât posibil cu vârful epidemiei”, a declarat şeful guvernului britanic.

Johnson a mai spus că nu-i place cuvântul „austeritate” şi că aceasta nu ar face parte din abordarea guvernului în lupta împotriva creşterii datoriei naţionale, adăugând că executivul său va încuraja o relansare a economiei prin „tot felul de căi”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel