Boris Johnson: Negocierea cu Putin este ca și cum ai trata cu un crocodil când acesta ți s-a înfipt în picior

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că orice negocieri de pace cu Rusia, privind Ucraina, vor eșua cât mai curând posibil, comparând discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin cu negocierile cu un crocodil, relatează  Reuters.

 

 

Johnson a declarat că a avea de-a face cu Putin este ca o situație cu "un crocodil atunci când acesta ți s-a înfipt în picior" și a spus că este vital ca Zakhidul să continue să învingă Ucraina.

"Cum poți să faci pace cu un crocodil când acesta are piciorul tău în gura sa? Acestea sunt dificultățile cu care se confruntă ucrainenii. Trebuie doar să continuăm strategia, să continuăm să le furnizăm arme", a spus el.

 

Boris Johnson: Negocierea cu Putin este ca și cum ai negocia cu un crocodil 

 

"Este foarte greu de înțeles cum pot ucrainenii să negocieze acum cu Putin, având în vedere lipsa evidentă de viziune a acestuia. Strategia sa, care este evidentă, este să încerce să pătrundă și să ocupe cât mai mult din Ucraina și, eventual, să negocieze de pe o poziție de forță", a spus Johnson.

El a spus că liderii mondiali, în special președintele american Joe Biden, au răspuns la apelul lansat luna aceasta și că vor continua să furnizeze Ucrainei arme, în special artilerie, în timp ce Rusia își intensifică atacurile la frontiera ucraineană.

Ucraina și Rusia nu au mai purtat negocieri cu prezență fizică din 29 martie, iar situația a fost agravată de masacrul din zona Bucha, în urma retragerii trupelor rusești din zonă.

Pe de altă parte, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a acuzat miercuri că ţări membre NATO doresc un război de durată în Ucraina pentru a slăbi Moscova, informează AFP.

 

Turcia acuză: Există ţări membre NATO care doresc un război de durată în Ucraina

 

"Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue", a apreciat şeful diplomaţiei turce.

"Obiectivul lor este slăbirea Rusiei", a adăugat Cavusoglu, în timp ce negocierile ruso-ucrainene, care ar fi trebuit să continue online de la ultima întâlnire faţă în faţă de la Istanbul la sfârşitul lunii martie, par să se fi blocat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că ucrainenii "nu încetează să revină asupra a ceea ce s-a căzut de acord".

Membră NATO şi aliat al Ucrainei, ţară căreia i-a livrat drone de luptă, Turcia încearcă încă de la începutul conflictului din Ucraina să medieze între Moscova şi Kiev.

Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părţi: pe 10 martie la nivel ministerial în Antalya şi pe 29 martie la Istanbul, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel