Bihor. Şomerul român, care nu a promis nimic, va fi consilier local: "A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
degau_alexandru_bihor
degau_alexandru_bihor

Alexandru Degău, un șomer care a candidat pentru funcția de primar al localității Beiuș, va fi consilier local după ce a fost votat de 382 de persoane.

 

Chiar dacă nu a făcut nicio promisiune electorală, se pare că alegătorii săi au fost convinși de imaginea degajată pe care a adoptat-o în afișe: a apărut îmbrăcat în trening. „Mulţumesc alegătorilor mei! Nu am să vă dezamăgesc, jur", a transmis Alexandru Degău. Cei care îl cunosc, au numai cuvinte de laudă la adresa sa și spun ce i-a lipsit candidatului ca să câștige scaunul de primar al Beiușului.

„A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria. Bravo pentru el. Eu m-am liberat când el a fost încorporat. A prins din plin Revoluţia din Decembrie 1989, a fost pe baricade ca noi să vorbim liber ceea ce gândim", a spus unul dintre susținătorii săi. Singura promisiune făcută de Alexandru Degău a fost că va solicita un audit în Primăria Beiuş pentru a afla ce se întâmplă cu banii cetățenilor, scrie bihon.ro.

Alexandru Degău este fiul fostului director al Băncii Naţionale a României, sucursala Bihor, şi a decis să candideze la Primăria Beiuş în primăvară, iritat de faptul că administraţia locală refuza să-i răspundă la solicitările pe care le-a înaintat pentru a afla modul în care se cheltuie banii publici în condiţiile în care firma familiei sale, înfiinţată cu 28 de ani în urmă, e cel mai mare contributor la bugetul Beiuşului cu peste 660 de milioane de lei din impozite şi peste 1 miliard de lei din impozitul pe salarii, anual.  Inginer electromecanic de profesie, Degău preferă, însă, munca fizică. El a lucrat la dezafectarea unor mine în Petroşani, în Ungaria la realizarea investiţiei BMW, la lucrări grele de infrastructură, a fost şofer profesionist pe maşini grele, portar la restaurant, muncitor în construcţii în străinătate, iar în ultima perioadă într-o fabrică irlandeză pentru mâncare de câini şi într-un port în Belgia. Pe lângă acestea, Sandu Degău e vicecampion naţional la Budapesta în 2016, la taewkondo şi are centură neagră şi la aikido.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel