Biden după măcelul din Kabul: ”Nu vom uita, nu vom ierta, vă vom vâna și vă vom face să plătiți!”

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Joe Biden a promis joi, cu vocea sugrumată de emoţie, că SUA îi vor vâna pe autorii exploziilor de lângă aeroportul din Kabul şi a spus că a cerut Pentagonului să dezvolte planuri pentru a-i lovi pe jihadişti, relatează Reuters şi AFP.

"Nu vă vom ierta, nu vom uita. Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi", a spus liderul de la Casa Albă în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc la câteva ore după dublul atentat. Cel mai sângeros bilanţ al unui atac împotriva armatei SUA într-un deceniu arată că în total, 13 membri ai serviciilor militare americane au fost uciși joi, iar numărul total al răniților americani este de 18, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al CENTCOM, citat de CNN.

Peste 140 de persoane au fost rănite grav. 

Biden a spus că cei 13 soldaţi americani care au murit în atacurile de joi sunt "eroi" şi a precizat că SUA vor răspunde "cu forţă şi precizie", transmite Agerpres.

Aceşti soldaţi "sunt eroi care erau angajaţi într-o misiune periculoasă şi altruistă pentru a salva alte vieţi", a subliniat Biden, care a ţinut un moment de reculegere pentru soldaţii ucişi.

Biden a mai afirmat că evacuările din Afganistan vor continua în pofida atentatului de joi.

"America nu se va lăsa intimidată. Nu ne vom lăsa descurajaţi de terorişti. Nu îi vom lăsa să oprească misiunea noastră. Vom continua evacuarea", a declarat preşedintele SUA.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul criminal comis joi în apropierea aeroportului din Kabul, a relatat site-ul specializat SITE Intelligence, relatează AFP şi Reuters.

Într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, SI susţine că unul dintre combatanţii săi s-au apropiat la mai puţin de "5 metri de militarii americani" şi şi-a declanşat încărcătura explozivă.

"De asemenea, le-am ordonat comandanţilor mei să dezvolte planuri operaţionale pentru a lovi bunuri, facilităţi şi conducerea ISIS-K (de la numele provinciei Khorasan - n.r.). Vom răspunde cu forţă şi precizie în momentul şi locul pe care îl vom alege", a mai spus Biden.

În acelaşi timp, a mai spus Biden răspunzând unei întrebări din partea unui jurnalist, nu există dovezi privind "o complicitate" între talibani şi gruparea Statul Islamic în atacurile din apropierea aeroportului din Kabul.

"Până acum nu mi s-a furnizat nicio dovadă că a fi existat o complicitate între talibani şi Statul Islamic" în atentatul revendicat de SI a dat asigurări Biden.

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel