Belgia. Zeci de șoferi români de camion, interogați de autorități: „Ne-am pus de acord să fie trimiși înapoi în țară”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Zeci de șoferi români de camion din localitățile Zeebrugge și Pittem, provincia Flandra de Vest, Belgia, au fost interogați de inspectorii de muncă.

Potrivit vrt.be, autoritățile au confiscat pe 23 februarie 14 camioane care aparțineau unei firme de transport din Lituania, în Zeebrugge, iar în cursul zilei de ieri au pus sub sechestru alte 89 de TIR-uri românești și poloneze parcate în zonele industriale. 

87 de șoferi de origine română și poloneză au fost interogați de inspectorii de muncă și s-a constatat că, în ciuda faptului că efectuează curse doar pe teritoriul Belgiei, aceștia au contracte de muncă înregistrate în țara de origine.

 

„Nu primesc salarii la nivelul Belgiei”

 

„Probabil este un caz clasic de dumping social. Șoferi polonezi, români și lituanieni sunt aduși la muncă în Belgia. Își petrec nopțile în Zeebrugge, dar majoritatea curselor sunt în interiorul Belgiei.

Au contracte de muncă înregistrate în țara natală și nu primesc salarii la nivelul Belgiei. În practică, asta înseamnă că angajatorii pot plăti trei șoferi la prețul unui șofer belgian. Este concurență neloială.

Din moment ce, de obicei, șoferii dorm în cabina TIR-ului, ne-am pus de acord cu angajatorii lor să fie trimiși înapoi în Polonia, România sau Lituania”, a precizat inspectorul de muncă Filiep De Ketelaere, conform sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel