Belgia. Un român a furat cupru și oțel în valoare de 24.000 de euro: magistrații l-au trimis la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un român a fost condamnat la patru ani de închisoare de către magistrații de la instanța penală Dinant, pentru furt și tentativă de furt de metale, infracțiuni, comise în decembrie 2021 în Couvin.

 

În noaptea de 5 spre 6 decembrie 2021 și în noaptea de 30 decembrie 2021, românul a furat mai multe țevi de cupru și oțel din depozitele dezafectate ale companiei Stove Works din Couvin.

„O ușă a fost spartă iar sistemul de alarmă a fost scos din uz. Metalele au fost colectate în spatele clădirii și apoi încărcate într-un autoturism”, a indicat parchetul Namurcu privire la  faptele comise în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2021. Potrivit administratorului firmei Stove Works, prejudiciul se ridică la 24.000 de euro, scrie sudinfo.be.

Câteva săptămâni mai târziu, pe 30 decembrie, o patrulă de poliție din zona Trois Vallées a arestat un bărbat, care se plimba în zona depozitelor. Acesta le-a spus polițiștilor că i se stricase mașina și a negat că ar fi autorul furtului de la începutul lunii decembrie. Mai mult, a spus că a ajuns în Belgia pe 15 decembrie.

Un român, în drum spre Belgia, lăsat de polițiștii din Germania fără cățel și 100 kg de fripturi

Cu toate acestea, ancheta a scos la iveală că telefonul său fusese interceptat în zona unde a fost comis jaful, iar plăcuța de înmatriculare fusese surprinsă de camerele de supraveghere din zonă. Când a fost arestat, românul purta un mănuși de cauciuc și o cagulă, iar în depozite au fost găsite conserve, asemănătoare celor găsite în mașina lui.

 

Belgia. Controale masive printre camionagii: Zeci de șoferi români de TIR au primit aproape 200.000 de euro amenzi

 

Un control la scară largă a avut loc ieri la parcarea camioanelor din portul Zeebrugge, o subdiviziune a orașului Bruges din Belgia. Din cele 151 de camioane verificate, 101 nu erau în regulă, majoritate conduse de șoferi români. Au fost emise amenzi în valoare de 189.400 de euro.

Șoferii de camion trebuie să își petreacă odihna de weekend în afara cabinei de camion. Asta înseamnă că trebuie să caute un hotel sau altă cazare timp de 45 de ore. Însă, companiile de transport nu țin cont de acest lucru și riscă o amendă de 1.800 de euro.

Italia. Șofer român de TIR, înjunghiat de un coleg compatriot: Un al treilea transportator a încercat să intervină

Pentru a verifica respectarea acestei obligații și a altor reguli, ieri a avut loc o acțiune de amploare în portul Zeebrugge. La acțiune au participat 90 de persoane, printre altele, din poliția federală, vamă și diverse servicii de inspecție. A fost prezentă chiar și o delegație a poliției bulgare.

 

Încălcările s-au constatat în principal în rândul camionagiilor români

 

Acțiunea a început ieri dimineața, la ora locală 08:30, și a durat până până după-amiaza. Au fost verificate în total 153 de camioane. „Au fost constatate până la 101 încălcări ale repausului obligatoriu de weekend în afara cabinei șoferului”, spune procurorul de muncă Filip De Ketelaere. „Este la latitudinea companiilor de transport să se organizeze astfel încât șoferii să se poată odihni în altă parte, cum ar fi la un hotel. În plus, au fost constatate și 32 de încălcări ale obligației de returnare. Un camion străin este obligat să se întoarcă în țara de înmatriculare la fiecare opt săptămâni. În total, s-au dat nu mai puțin de 189.400 de euro amenzi, în principal la firmele de transport”.

Germania. Șofer român de TIR, pagube enorme, după ce-a intrat într-o benzinărie

Încălcările s-au constatat în principal în rândul camionagiilor români, dar și în rândul ucrainenilor, lituanienilor și bulgarilor. În cadrul unei anchete în derulare privind dumping-ul social, trei camioane au fost reținute în timpul acțiunii. De asemenea, o persoană a fost arestată administrativ pentru că stătea ilegal în țară. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel