Belgia. Soțul româncei dispărute de mai bine de o lună, eliberat: „Nu sunt probe”. Operațiune majoră în casa în care locuia Lucia: S-a săpat în curtea casei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Soțul româncei dispărute de mai bine de o lună, eliberat: „Nu sunt probe”. Operațiune majoră în casa în care locuia Lucia: S-a săpat în curtea casei
Belgia. Soțul româncei dispărute de mai bine de o lună, eliberat: „Nu sunt probe”. Operațiune majoră în casa în care locuia Lucia: S-a săpat în curtea casei

Soțul Luciei Alexăndroae, o femeie de naționalitate română și luxemburgheză de 31 de ani, dispărută de pe 9 decembrie 2022, a fost eliberat din „lipsă de probe”. Suspectul a negat de la bun început orice implicare în dispariția femeii. După 17 ore de audieri de către polițiști, instanța a decis să-l elibereze.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat marți dimineață. Pe el cade principala neîncredere a familiei Luciei. Surorile și mama au denunțat o presupusă situație de violență în familie și chiar amenințări cu moartea pe care femeia le-a suferit din cauza soțului ei.

Miercuri după-amiază, instanța a decis să-l elibereze pe soțul Luciei, care a negat mereu orice implicare în dispariția femeii. Interogat timp de aproape 17 ore, bărbatul nu a schimbat niciun cuvânt în explicațiile pe care le-a adresat poliției.

3. -imagine fara descriere- (belgia--sotul-romancei-disparute-de-mai-bine-de-o-luna--eliberat-nu-sunt-probe--operatiune-majora-in-casa-in-care-locuia-lucia-s-a-sapat-in-curtea-casei-3.jpg)

„Sunt mulțumit de această decizie. Clientul meu a declarat de la început că nu a avut nicio legătură cu dispariția soției sale. În ciuda acestui lung interogatoriu, anchetatorii nu au probe materiale care să dovedească implicarea în dispariție”, a explicat Renaud Crasset, avocat al soțului româncei, citat de ziarul belgian Sudinfo.

Răsturnare de situație în cazul Luciei, românca din Belgia dispărută în condiții suspecte de acasă de o lună. Soțul ei, arestat

 

Lucia nu ar fi plecat niciodată fără să își ia fetița

 

Experții au muncit din greu pentru a o găsi pe Lucia. Femeia, care locuiește în Arlon, Belgia, dar lucrează la Eurostat din Luxemburg, a fost văzută ultima oară la McArthurGlen outlet, în provincia belgiană Messancy, la câțiva kilometri de Marele Ducat.

Familia Luciei, mama unei fetițe de doi ani, nu a mai avut contact cu ea din 9 decembrie. Ei cred că femeia nu ar fi plecat niciodată fără să-și ia fiica. Dispariția a fost mediatizată de poliția belgiană pe rețelele de socializare din 27 decembrie, într-un apel adresat martorilor care ar putea avea informații relevante.

2. -imagine fara descriere- (belgia--sotul-romancei-disparute-de-mai-bine-de-o-luna--eliberat-nu-sunt-probe--operatiune-majora-in-casa-in-care-locuia-lucia-s-a-sapat-in-curtea-casei-2.jpg)

Româncă din Belgia, dispărută în condiții suspecte de aproape o lună: „Lucia a fost amenințată că o să dispară 'ca Elodia'“

 

„Nu ne-a spus niciodată că soțul a amenințat-o”

 

Poliția belgiană și luxemburgheză au efectuat, marți, o operațiune majoră în casa în care locuia Lucia împreună cu soțul și fiica ei, în Sterpenich, un cartier din Arlon. Căutările, prin săpături în grădină și în jurul casei cu ajutorul unui buldoexcavator, s-au dovedit a fi zadarnice.

4. -imagine fara descriere- (belgia--sotul-romancei-disparute-de-mai-bine-de-o-luna--eliberat-nu-sunt-probe--operatiune-majora-in-casa-in-care-locuia-lucia-s-a-sapat-in-curtea-casei-4.jpg)

Aparatul uriaș al perchezițiilor nu a trecut neobservat la coaforul lui Sterpenich, la aproximativ 200 de metri de casa Luciei. „Nu mă așteptam să apară atât de mulți oameni pe strada noastră”, a spus patronul stabilimentului pentru ziarul Sudinfo.

Antreperenorul i-a descris pe Lucia și soțul ei ca pe un cuplu foarte discret. „O vedeam pe Lucia trecând din când în când pe lângă casa noastră cu fiica ei de doi ani. Uneori venea la salonul nostru și se coafa. Cred că a trecut de trei-patru ori pe la noi. Vorbea despre ploaie și soare cu fiica mea în timp ce avea grijă de părul ei. Totuși, contrar celor scrise într-un ziar luxemburghez, Lucia nu ne-a mărturisit niciodată că îi este frică de soțul ei. Nu ne-a spus niciodată că el a amenințat-o”.

Pe lângă autoritățile belgiene și luxemburgheze, la instrumentarea cazului colaborează și poliția română.

„A crescut în sărăcie și a fost uimită de marea abundență de aici”. Menajeră româncă, acuzată că a furat din casele în care făcea curat, în Belgia: „Îi pare sincer rău”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel