Răsturnare de situație în cazul Luciei, românca din Belgia dispărută în condiții suspecte de acasă de o lună. Soțul ei, arestat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Lucia Alexandroae
Lucia Alexandroae

Un număr impresionant de polițiști au fost mobilizați la frontiera cu Luxemburg, în localitatea belgiană Sterpenich, în apropierea locuinței Luciei Alexăndroae, o femeie de naționalitate română și luxemburgheză, dispărută de aproape o lună. Astăzi, soțul ei a fost aresta dus de polițiști la audieri, în legătură cu dispariția femeii. Mai multe utilaje efectuează la această oră săpături în curtea casei lor.

Unde a dispărut Lucia Alexandroae? Românca în vârstă de 31 de ani, care locuia în Sterpenich, un sat din comuna belgiană Arlon, nu a mai fost văzută din 6 decembrie, potrivit poliției belgiene. De atunci, familia sa nu a mai avut nicio veste despre ea, în ciuda numeroaselor apeluri de ajutor lansate pe rețelele de socializare în ultimele zile. Lucia este mama unei fetițe de 2 ani, și lucrează în Luxemburg.

Pe 6 decembrie 2022, Lucia Alexandroae, o mamă în vârstă de 31 de ani, a fost văzută ultima dată la centrul comercial McArthur Glen din Messancy. Familia ei era foarte îngrijorată că nu avea nicio veste despre ea, așa că a lansat mai întâi un apel prin intermediul rețelelor de socializare. Un anunț de persoană dispărută a fost apoi distribuit pe scară largă în încercarea de a o găsi pe Lucia.

Vezi mai multe: Româncă din Belgia, dispărută în condiții suspecte de aproape o lună: „Lucia a fost amenințată că o să dispară 'ca Elodia'“

Marți dimineață, poliția belgiană a izolat Rue du Duché, o stradă mică perpendiculară pe aglomerata Rue de Graas, pe care mulți lucrători de frontieră o parcurg zilnic pentru a lua autostrada E411 sau pentru a se îndrepta spre Graas și sud-vestul Marelui Ducat.

Răsturnare de situație în cazul Luciei, românca din Belgia, dispărută în condiții suspecte de acasă de o lună

 

Aceasta este strada pe care se crede că locuiește Lucia Alexandroae, românca de 31 de ani, care a fost dată dispărută de o lună. "Este o familie care locuiește acolo de mai puțin de doi ani, dar nu-i cunosc. Când am văzut anunțul de dispariție, nu am știut că este vorba despre ea", a declarat un locuitor din zonă, potrivit sudinfo.be. Potrivit acestui martor, poliția a izolat zona încă de la ora 7 dimineața.

La fața locului, vecinii afirmă că tânăra, care locuia împreună cu partenerul ei și cu fetița lor, erau foarte discreți. "Cumpăraseră această casă veche la o licitație nu cu mult timp în urmă. Obișnuiam să trec pe lângă această tânără când mergeam la coafor și o salutam, dar nu o cunoșteam", a explicat un alt locuitor al cartierului.

Soțul ei, arestat. Se fac săpături în curtea casei

 

La fața locului au fost mobilizate resurse importante și, la scurt timp după prânz, un excavator al protecției civile a intrat pe Rue du Duché cu o jumătate de duzină de persoane pentru a efectua săpături în spatele unei case.

Marți dimineață, la prima oră, corpul de intervenție l-ar fi arestat pe soțul tinerei.

O lună mai târziu, în ciuda căutărilor efectuate de anchetatorii belgieni, luxemburghezi și români, nu părea să se fi găsit nicio pistă. Această zi de marți ar putea fi un punct de cotitură în acest caz neobișnuit de dispariție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel