Belgia. Șofer român de TIR, condamnat după ce a furat pantofi de firmă din încărcătură. Avocatul: „Singurul mod în care va putea să-și întrețină familia”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un șofer român de camion a fost condamnat astăzi de instanța penală din Bruxelles, Belgia, la o pedeapsă de 14 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a jefuit propriul angajator. Bărbatul a furat de două ori o parte din încărcătura din camionul său. Potrivit românului, a vrut să transfere acele articole de pantofi furați familiei sale din România.

Șoferul român de camion a fost arestat în data de 24 noiembrie 2021, în Belgia, după al doilea furt. Bărbatul a fost nevoit să ducă o încărcătură de pantofi și îmbrăcăminte de la marca de sport Nike unui cumpărător, dar înainte de a pleca, a luat pantofi și haine din camion și le-a ascuns în locul lui de dormit. 

Când a ajuns la destinație, cumpărătorul și-a dat seama că o parte din marfă a dispărut, după care au fost verificate camerele de securitate din depozit. Acestea au dezvăluit în mod clar cum șoferul român al camionului a sustras articolele din încărcătură. 

 

„Acesta este singurul mod în care va putea să-și întrețină familia”

 

Bărbatul a mărturisit imediat faptele și a recunoscut că a comis un furt similar cu câteva săptămâni în urmă. Apărarea a pledat pentru o oarecare clemență.

„Clientul meu se confruntă cu probleme grave de sănătate și își dă seama că nu va mai putea face această meserie pentru mult timp”, a spus avocatul românului. „Dar acesta este singurul mod în care va putea să-și întrețină familia. A furat acele lucruri pentru a le oferi copiilor săi un trai mai bun, dar își dă seama că a făcut o greșeală. Cerem o pedeapsă cu suspendare”, a conchis avocatul bărbatului.

Instanța a ascultat această cerere și a impus o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare de 14 luni.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel