Belgia. Șase români, acuzați de luare de ostatici și tortură. Victima a supraviețuit cu greu

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a fost găsit inconștient, dezbrăcat și plin de sânge de către unitățile speciale ale poliției federale, pe 6 octombrie anul trecut, într-o casă de-a lungul Pieter Breugellaan din Kleine-Brogel, Belgia. Șase români riscă acum pedepse de până la șase ani de închisoare pentru tortură, luare de ostatici și neglijență.

Victima, în vârstă de 30 de ani, a reușit să-și anunțe prietenii din România și să-și transmită locația prin telefonul mobil. Tortura a început cu o zi înainte, pe 5 octombrie 2021. O parte din grup și victima ar fi consumat alcool și cocaină în Anvers. Mai târziu, seara, au mers la casa din Peer. Acolo, victima a fost nevoită să se dezbrace și să fie umilită. Un român, în vârstă de 37 de ani, l-a atacat pe conațional cu o bară de fier.

Personajul cheie a organizat acel grup de români care ar fi venit în mod special din Germania la Peer.

„Mă voi asigura că nu-și va mai putea folosi niciodată brațele și picioarele”, a spus unul dintre ei.

 

Victima a fost bătută, în genunchi, ore în șir

 

Victima a fost bătută, în genunchi, ore în șir, a trebuit să pună mâinile pe masă după care suspecții l-au lovit cu ciocanul și cu picioarele. Și-a pierdut cunoștința, după care acuzatul a aruncat apă peste el ca să-l readucă pe om în fire. Au ajuns să-l lase gol pe podeaua sufrageriei.

Victima a ajuns la terapie intensivă cu insuficiență renală, vânătăi pe tot corpul, un braț rupt, o comoție. După aproximativ zece zile, bărbatul rănit a fost lăsat să părăsească spitalul. Între timp, a părăsit Belgia, deoarece românul nu s-a prezentat astăzi la tribunalul Hasselt pentru a fi o parte civilă.

 

„Ce s-ar fi întâmplat dacă acei oameni din România nu ar fi sunat?”

 

Motivul faptelor este neclar până în prezent. „Avea un cuțit în buzunar și a vrut să mă taie bucăți”, a sugerat românul acuzat de 37 de ani. Alte versiuni sunt o ceartă în stare de ebrietate pentru o femeie și o înțelegere în mediul prostituției.

„Nu vom ști niciodată adevăratul motiv”, a spus procurorul. „Atât suspecții, cât și victima sunt cunoscuți în mediul infracțional. Doi dintre ei au fost deja condamnați la 15 ani de închisoare în străinătate pentru crimă organizată și trafic de persoane. Ce s-ar fi întâmplat dacă acei oameni din România nu ar fi sunat? Victima ar fi supraviețuit?”

 

„Clientul meu doar și-a ieșit din minți”

 

Procurorii cer șase ani de închisoare împotriva figurii cheie și a grupului de „justițiari” români veniți din Germania. Doi acuzați care ar fi împiedicat-o pe victimă să fugă riscă patru ani de închisoare.

O tânără prostituată româncă, în vârstă de 19 ani, riscă un an de închisoare pentru neglijență vinovată. Avocatul Philippe Carsau a cerut reducerea pedepsei pentru românul de 37 de ani. „Nu se sustrage de responsabilitatea sa. Clientul meu doar și-a ieșit din minți”.

„Sunt vinovat și singurul care ar trebui pedepsit”, a spus românul de 37 de ani în discursul său de încheiere. Avocații Marc Pirard, Peter Donné și Ysbert Drees au cerut achitarea prostituatei și a doi bărbați care vegheau. 

Verdictul va fi pronunțat în data de 11 martie.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel