Belgia. Cinci români, acuzați de luare de ostatici și tortură: „Am auzit împușcături și strigăte!”. Poliția a intervenit cu blindatul

Belgia. Cinci români, acuzați de luare de ostatici și tortură: „Am auzit împușcături și strigăte!”. Poliția a intervenit cu blindatul. FOTO: colaj capturi nieuwsblad.be
Belgia. Cinci români, acuzați de luare de ostatici și tortură: „Am auzit împușcături și strigăte!”. Poliția a intervenit cu blindatul. FOTO: colaj capturi nieuwsblad.be

Patru români au fost arestați, astăzi, fiind suspecți de luare de ostatici și tortură într-o casă de pe Pieter Breugellaan din Kleine-Brogel, Belgia. Un al cincilea român se află în secția de terapie intensivă și nu poate fi arestat momentan.

În cursul nopții de marți spre miercuri, unitățile speciale ale poliției și poliția judiciară din Limburg au intervenit la o casă pe Pieter Breugellaan din Kleine-Brogel. Motivul intervenției grele a poliției cu o mașină blindată nu este încă cunoscut.

Potrivit locuitorilor localității, casa, situată vis-a-vis de casa parohială, fusese goală de ceva timp, dar mai mulți români s-ar fi mutat acolo. După raid, casa a fost sigilată și patru români au fost luați pentru audieri.

Un rezident local a fost trezit dimineața de tumult. 

„În jurul orei 5.15 am fost trezit de un zgomot, care suna ca niște împușcături înăbușite”, spune locuitorul. „Am auzit, de asemenea, clinchetul sticlei și un strigăt slab de oameni. Când m-am uitat prin fereastră, am văzut că strada era închisă, nu mai erau mașini. De cealaltă parte am văzut o duzină de oameni puternic înarmați, toți în armură. Invadaseră o casă și priveau în jur. Casa avea o fereastră spartă. De parcă ar fi căutat o persoană fugară”.

 

Poliția a intervenit cu un vehicul blindat

 

Poliția a sosit cu un vehicul blindat.

„Pe stradă era și o mașină cu o plăcuță de înmatriculare germană și a fost, de asemenea, inspectată. Nu după mult timp, a sosit o ambulanță. Am văzut că se descarcă o targă, dar nu am putut vedea dacă a fost luat cineva din casă. Apoi, bărbații puternic înarmați și vehiculul blindat au plecat și au sosit detectivii. Mai târziu, pompierii au venit să curețe cioburile de sticlă. Cred că întreaga acțiune a durat o jumătate de oră”, a mai spus martorul.

O singură femeie în vârstă a locuit în acea casă până la moartea ei.

„Asta a fost acum de peste un an. Acum este locuit de oameni de origine străină”, mai spun vecinii. „Nu am avut niciodată probleme sau nu am văzut ceva suspect”.

Românii sunt audiați și ancheta este în curs.

Vom reveni cu detalii!

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy