Belgia. Român, dispărut de mai bine de o săptămână: „Este foarte posibil să fie îmbrăcat modest și umblă cu o biblie în mână”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Român, dispărut de mai bine de o săptămână: „Este foarte posibil să fie îmbrăcat modest și umblă cu o biblie în mână” FOTO: captură bistriteanul.ro
Belgia. Român, dispărut de mai bine de o săptămână: „Este foarte posibil să fie îmbrăcat modest și umblă cu o biblie în mână” FOTO: captură bistriteanul.ro

De mai bine de o săptămână familia din România a lui Alberto Cristopfer Tăut nu mai știe nimic de acesta. Tânărul muncea în Bruxelles și în urma unor crize de schizofrenie paranoidă a ajuns la un spital de psihiatre din Belgia. De acolo însă a fost lăsat să plece 24 de ore mai târziu, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic  de soarta sa.

Alberto Cristopfer Tăut are 29 de ani și este din Bistrița. În urmă cu aproape două luni a plecat la muncă în Belgia, iar de o săptămână mama sa care locuiește în România nu mai știe nimic de el, informează bistriteanul.ro.

Tânărul a fost diagnosticat în urmă cu 7 ani cu schizofrenie paranoidă, în Germania, după ce a fost găsit intins pe șinele de tren. De atunci, acesta a avut numeroase internări la Psihiatrie, însă și-a continuat tratamentul și în ambulatoriu, la domiciliu.

În urmă cu o săptămână, tânărul a făcut o criză, iar colegii săi de apartament l-au dus la Psihiatrie, la Clinica Saint Jean din Bruxelles. De acolo a fost eliberat 24 de ore mai târziu, iar de atunci este de negăsit.

„Nu mai știm absolut nimic de el de o săptămână. Este în Belgia, în Bruxelles. Este bolnav, are schizofrenie paranoidă, a fost intrat în criză, dus la spital, dar nu l-au ținut internat pentru că nu au știut dacă este asigurat. Știm că nu mai are acte asupra lui, e foarte posibil să fie îmbrăcat modest și umblă cu o biblie în mână. Mama lui ține legătura cu translatorii de la spitalul de psihiatre unde a fost internat. Dat de o săptămână este de negăsit. A fost anunțată și poliția din Bruxelles, dar încă nu avem vești. Vă rog ajutați-ne să îl găsim pe Alberto”, este mesajul Alinei Buhai, o apropiată a mamei băiatului.

Dacă aveți informații despre Alberto luați legătura cu mama sa, Pia Tăut, la numărul de telefon 0754598262.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel