Belgia, bandă de români, condamnată la închisoare pentru o serie de 22 de furturi și 11 tentative de spargeri

Cristina Iacob |
Data publicării:

Nouă români au fost condamnați la închisoare după ce au fost găsiți vinovați pentru 22 de furturi și 11 tentative de spargere.

O bandă de infractori români a fost găsită vinovată în fața instanței din Bruges pentru o serie de spargeri spectaculoase, care au cuprins nu mai puțin de 22 de furturi și 11 tentative de spargeri. Această grupare criminală a vizat în special companii din diverse localități belgiene, dar și o cazarmă militară a fost printre țintele lor.

În noaptea de 23 spre 24 octombrie 2019, zona de afaceri de pe terenul castelului De Herten din Oostkamp a fost supusă unui val de infracțiuni, în care au fost vizate aproximativ o mulțime de companii, inclusiv prestigiosul dezvoltator de proiecte Global Estate Group. Prejudiciul a inclus sticle de vin și whisky, trabucuri, laptopuri și alte bunuri de valoare.

Cum acționa gruparea infracțională 

Investigațiile au condus autoritățile către o bandă de infractori români, care a fost implicată într-o serie de spargeri și tentative de efracție în diverse orașe belgiene precum Oostkamp, ​​​​Beernem, Ypres, Ostende, Knokke-Heist, Wuustwezel și Olen.

Modul lor de operare a fost remarcat ca fiind extrem de profesionist, efectuând recunoașteri preliminare și acționând în mai multe locuri simultan.

 

Șeful organizației a primit doar patru ani de închisoare

 

În ciuda eforturilor acestora de a evita capturarea, poliția a reușit să îi prindă pe unii dintre membrii bandei, inclusiv pe liderul Adrian M. și pe complicele său, Constantin P. 

Adrian M. a fost condamnat la patru ani de închisoare efectivă, fiind găsit vinovat pentru implicarea sa în aceste activități criminale.

Alți membri ai bandei au primit pedepse între 18 luni și trei ani de închisoare efectivă, în timp ce un al nouălea inculpat a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

Vezi și: Închisoare în Belgia pentru o bandă de români: Tâlhăreau vârstnici folosindu-se de iubita unuia dintre ei

 

Pe lângă pedepsele de închisoare, banda a fost obligată să plătească despăgubiri în valoare de aproape 30.000 de euro către părțile civile afectate de furturile lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel