Belgia. Mai mulți români, acuzați că ar fi exploatat tinere conaționale în vederea prostituției, cer achitarea: „Le-au ajutat pe toate!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei români sunt judecați în vederea exploatării prostituției în Belgia. Doi dintre cei trei bărbați s-au prezentat ieri în fața magistraților.

Parchetul a cerut patru ani de închisoare pentru P.N., în vârstă de 43 de ani, care este urmărit penal pentru trafic de persoane în vederea exploatării prostituției. Românul ar fi organizat relații sexuale în grup cu prostituate românce. Coinculpatul D.T., care s-a prezentat în lipsă, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Cel de-al treilea inculpat, P.N., neagă că a făcut ceva penal și cere achitarea.

Ancheta a început în 2019 cu informații ale poliției că o rețea românească a adus fete în Germania pentru a lucra în prostituție. Acestea au lucrat în Belgia și în Țările de Jos prin intermediul inculpatului P.N.. Între mai 2018 și septembrie 2019, el a plasat mai multe reclame pe site-ul de relații intime Red Lights pentru întâlniri sau relații intime de grup fără folosirea prezervativelor.

„Această practică a pus în pericol sănătatea fetelor românce, ceea ce este o circumstanță agravantă”, a spus, ieri, procurorul în fața judecătorilor.

 

Se cere o amendă de 120.000 euro

 

Pe 8 iunie 2018, polițiștii făcuseră deja un control într-un hotel din Wommelgem, după o sesizare despre o astfel de relație sexuală în grup. În cameră au fost găsite apoi două fete românce și mai mulți bărbați. Toți plătiseră 150 de euro către P.N., care era și el de față. Tot la Anvers și Wetteren au fost verificate ulterior astfel de întâlniri, care au fost organizate de inculpat. Când P.N. nu a putut participa, l-a trimis pe D.T.

P.N. avea cincisprezece fete, potrivit procurorului, care a cerut o amendă de 8.000 de euro per fată, totalul fiind de 120.000 de euro amenda. Pentru D.T., care avea opt ​​fete, s-a cerut o amendă de 88.000 de euro.

 

„Nu am exploatat pe nimeni niciodată”

 

Apărarea inculpatului P.N. a cerut achitarea.

„Clientul meu se luptă cu o dependență de relații intime și a vizitat adesea prostituate, inclusiv în Germania. S-a îndrăgostit de o româncă și i-a sugerat să lucreze și în Belgia și în Olanda, unde condițiile și munca sunt mai bune. I-a aranjat întâlnirile din cauza barierei lingvistice. Prietenele ei și-au dorit asta și astfel inculpatul le-a ajutat pe toate. Nu le-a cerut niciodată despăgubiri, nu le-a obligat niciodată să facă nimic, aveau voie să-și aleagă singure orele și puteau refuza clienții. Trei dintre cele cincisprezece fete chestionate au declarat că nu se simt victime. Încă lucrează ca prostituate”, a spus avocatul său.

P.N. a declarat instanței că polițiștii au efectuat mai multe verificări și că totul este în regulă.

„Chiar am întrebat în mod explicit dacă facem ceva ilegal, pentru că nu voiam să-mi risc meseria, dar ni s-a permis să continuăm. De aceea am crezut că nu fac nimic penal, până când am fost arestat brusc la sfârșitul lui 2019 și a trebuit să stau patruzeci de zile în arest preventiv. Și pentru ce? Nu am exploatat pe nimeni niciodată”, a spus inculpatul român.

Hotărârea judecătorilor va fi pronunțată în data de 14 februarie. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel