Belgia. Mai multe prostituate românce, la petreceri cu zeci de bărbați. Doi indivizi, condamnați: „Le-a pus sănătatea în pericol”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Mai multe prostituate românce, la petreceri cu zeci de bărbați. Doi indivizi, condamnați: „Le-a pus sănătatea în pericol”
Belgia. Mai multe prostituate românce, la petreceri cu zeci de bărbați. Doi indivizi, condamnați: „Le-a pus sănătatea în pericol”

Instanța penală din Anvers, Belgia, l-a condamnat pe Patrick N., în vârstă de 43 de ani, din Eindhoven, la trei ani de închisoare cu suspendare și o amendă de 120.000 de euro după ce a fost găsit vinovat de organizarea unor petreceri cu prostituate românce. Coinculpatul Dennis T., a fost condamnat în lipsă la doi ani de închisoare cu suspendare și o amendă de 80.000 de euro.

Ancheta a început în 2019 cu informații ale Poliției conform cărora o rețea românească a adus fete, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, în Germania pentru a lucra în prostituție. Rețeaua românească a lucrat și în Belgia și în Țările de Jos prin inculpatul Patrick N.. În perioada mai 2018 – septembrie 2019, el a plasat mai multe reclame pe site-ul Redlights pentru întâlniri sau „gangbang-uri” fără folosirea prezervativelor, „punând în pericol sănătatea fetelor”.

Pe 8 iunie 2018, poliția a efectuat un control într-un hotel din Wommelgem, după o sesizare despre o astfel de petrecere. Trei românce și 24 de bărbați goi au fost găsiți în cameră în acel moment. Toți îi plătiseră 150 de euro lui Patrick N. El a organizat cel puțin 20 de astfel de petreceri la care a participat și el.

Patrick N. a căutat locații potrivite, a închiriat camere și a amenajat transportul femeilor. La cererea sa, Dennis T. a găzduit un număr de femei într-un apartament închiriat din Anvers. Ambii bărbați au primit în schimb o parte din venitul din prostituție și/sau au fost „compensați în natură”. Patrick N. a fost arestat în noiembrie 2020 la hotelul din Wommelgem.

 

Inculpatul s-a îndrăgostit de o româncă

 

Patrick N. a cerut achitarea. El a spus că se luptă cu o dependență de relații sexuale și a vizitat adesea prostituate, inclusiv în Germania. S-a îndrăgostit de o româncă și i-a sugerat să lucreze în Belgia și Olanda, unde ar putea câștiga mai mult. I-a aranjat întâlnirile din cauza barierei lingvistice. Prietenele ei și-au dorit asta și așa a început totul. El a spus că a cerut doar rambursarea cheltuielilor sale, nu le-a forțat niciodată să facă nimic, ba chiar și-au putut alege singure orele sau să refuze clienții.

Instanța a constatat că ambii bărbați sunt vinovați de trafic de persoane în scopul exploatării prostituției româncelor. Potrivit instanței, nu a contat faptul că fetele „au participat la respectivele petreceri voluntar”.

Patrick N. avea 15 fete „angajate” și, prin urmare, trebuie să plătească 120.000 de euro, câte 8.000 de euro pentru fiecare româncă. Dennis T. a implicat zece fete, astfel amenda totală a ajuns la 80.000 de euro.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel