Belgia. Magazin românesc închis: Amendați de polițiști că se întâlneau să petreacă românește

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția a închis magazinul românesc Dacia din din Hoogstraten, Belgia, după ce au descoperit că locul s-a transformat într-un fel de pub, unde românii își dădeau întâlnire în perioada stării de urgență. În plus, două peroane au fost arestate pentru că au servit băuturi alcoolice într-un loc public.

Magazinul românesc de cartier Dacia din Hoogstraten, situat chiar vizavi de primărie, a fost închis prin ordin al poliției. Sâmbătă au fost constatate încălcări ale interdicției de se forma grupuri și nerespectarea distanței sociale pe timp de pandemie. Este a doua oară când magazinul a trebuit să se închidă, în ultimele săptămâni, spre nemulțumirea românilor din Belgia care aveau, astfel, o legătură - chiar și-așa firavă - cu România.

În urmă cu doi ani, în spațiul de vizavi de primărie a fost transformat în magazin cu specific românesc, primind numele Dacia. Aici românii găseau mâncare și băuturi românești. „Inspectorii de la poliția Noorderkempen au stabilit, sâmbătă, 9 mai, că magazinul a fost folosit ca serviciu de catering", spune primarul Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft).

„Stimați clienți!
Cu părere de rău vă anunț că din cauza a patru persoane rău intenționate nu mai putem deschide magazinul o perioadă!
Putem face livrări la domiciliu, trimite bani oricând.
Ma puteți contacta la telefon 0470650647.
Vă mulțumim anticipat.
Motivul închiderii temporare a magazinului a fost nerespectare distanței sociale pe timp de pandemie“, a scris proprietara magazinului, Delia Rovena F.

O petrecere privată avea loc într-o cameră de lângă magazin. „Cinci oameni au fost prinși chiar în flagrant, având în mâini căni de plastic umplute cu bere. În plus, era clar că în spatele magazinului încă șase persoane veneau să se alăture petrecerii. Poliția a primit anterior rapoarte că adunările aveau loc în zona de lângă magazin destul de frecvent“, relatează presa belgiană. După încălcările anterioare din martie la aceeași adresă, magazinul a trebuit să se închidă temporar, informează hln.be.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel