Belgia. Gest impresionant pentru un cerșetor român: „Marin a fost mascota noastră. Hai să îl ducem acasă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cerșetor român, care de ani de zile cerșea îl fața supermarketului Delhaize din Watersportbaan, a murit. Acum angajații și clienții magazinului se străduiesc să adune banii necesari pentru a-i îndeplini ultima dorință.

Clienților Delhaize de la Watersportbaan le este dor deja de Marin, un cerșetor român de 63 de ani care își făcea veacul pe aolo și care a murit săptămâna trecută. 

Românul locuia într-o rulotă în Gent de câțiva ani și cerșea la locul său obișnuit de la intrarea în Delhaize. În locul lui Marin, clienții văd acum un frumos tribut: o fotografie și diverse buchete de flori. Dar și un anunț cu un număr de telefon pentru cine ar dori să îi aducă un ultim omagiu și să îi ajute familia să îl aducă în România pentru a-l înmormânta.

Marin a încetat din viață lunea trecută. Este o moarte firească, spun oamenii care l-au cunoscut. „A fost întotdeauna dorința lui să fie îngropat în România”, spune Verbrugghe. Dar o astfel de repatriere costă bani: aproximativ 4.000 de euro. „De aceea am răspuns la solicitarea familiei de a strânge bani”, potrivit niewsblad.be.

„A fost mascota locului“

 

Marin ajunsese la Gent în căutarea unei vieți mai bune, dar trăia în sărăcie. Mulți alți migranți din oraș se află în aceeași situație. „Nu putem ajunge la toți cu administratorii noștri de cartier”, spune Sarah Terwecoren, coordonatorul administratorilor de cartier. "În acest caz, este plăcut să poți ajuta familia."

Lângă fotografia sa de la Delhaize stă o notă: „Dacă doriți să-l sprijiniți în a-i da un rămas bun demn, sunați sau trimiteți un mesaj la acest număr”. Potrivit lui Verbrugghe, Marin era în mod clar cunoscut și iubit de clienți. „De asemenea, pot contribui cu ceva în acest fel”. Opt apeluri telefonice au fost deja primite. 

Din când în când, Marin încerca să discute cu un client. Și angajații magazinului îl cunoșteau. „Potrivit lor, el a fost un pic mascota locului”, spune Lore Verbrugghe. Ea este administratoare de cartier la Departamentul de Lucrări de Extindere din orașul Ghent și a avut contact săptămânal cu Marin.

2. -imagine fara descriere- (mesaj_marin.jpg)

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel