Belgia. Cinci români au jefuit un magazin de telefoane, reușind să oprească alarma. Procuror: „O bandă cunoscută internațional”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
FOTO ILUSTRATIV
FOTO ILUSTRATIV

Cinci bărbați români au fost condamnați la 2 ani de închisoare cu suspendare și la plata unor amenzi, după un jaf, comis în Waterloo. Infractorii au folosit așa-zilele „blocaje” pentru a perturba semnalele de alarmă ale unui magazin. Ulterior, au fost prinși în Bilzen.

Furtul a avut loc la operatorul de telefonie Base din Waterloo, în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2020. Banda românilor a folosit niște echipamente radio, care au provocat interferențe, reușind să oprească sistemul de alarmă. Astfel, au reușit să intre în magazin, de unde au sustras 159 de telefoane mobile. Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere, polițiștii au văzut un automobil Ford Focus cu o plăcuță de înmatriculare falsă franceză.

Pe 13 octombrie 2020, aceeași mașină a fost oprită la Bilzen, la șantierul naval AZ Vesalius. Alerta a fot dată de locuitorii din zonă, cărora li s-a părut suspectă prezența mașinii în zonă. În automobil se aflau cinci români, iar ofițerii au mai găsit unelte de intrare prin efracție și dispozitive pentru oprirea alarmelor. De asemenea, agenții de poliție au mai găsit o cagulă, purtată de unul dintre hoți, în  timpul spargerii din Waterloo.

Luați la întrebări, bărbații s-au încurcat în declarații. Pe baza instrumentelor găsite în mașină și a imaginilor surprinse de camera de supraveghere, cei cinci români ar putea fi autorii jafului din Waterloo. „Este o bandă cunoscută la nivel internațional pentru tot felul de fapte și jafuri”, a declarat procurorul. Patru hoți români au fost condamnați la doi ani cu suspendare și amenzi de 1.600 de euro. Al cincilea român a primit 15 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 1.600 de euro. Automobilul Ford Focus a fost confiscat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel