Belgia. Bonus de 150 de euro pentru șomeri și pentru muncitorii care merg la serviciu în timpul coronacrizei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Voka, camerele de comerț din Blegia, solicită Guvernului federal, ca măsură complementară, un bonus de 150 de euro în plus la salariu pentru lucrătorii care nu pot lucra de acasă și sunt nevoiți să meargă la serviciu în timpul pandemiei de coronavirus.

Aceeași sumă de 150 de euro o primesc și cei care au fost nevoiți să intre în șomaj tehnic. Potrivit ministrului federal al Economiei, Nathalie Muylle, peste un milion de persoane se află în prezent în sistemul de șomaj tehnic temporar, cauzat de măsurile adoptate privind starea de urgență pentru reducerea răspândirii coronavirusului, confomr declarațiilor făcute marți la VRT.

Sistemul de șomaj temporar își propune să evite un număr mare de falimente. Muncitorii primesc 70% din salariile lor, la care se adaugă un bonus de 150 de euro pe lună.

Un bonus în cuantum de 150 de euro ar trebui să primească și muncitorii care sunt nevoiți să meargă la serviciu, nevând posibilitatea de a lucra de acasă sau de a intra în șomaj tehnic. Camerele de comerț ale Flandrei - Voka spun că este necesar un bonus similar și pentru cei care lucrează, scrie De Tijd miercuri.

Voka solicită guvernului federal să acorde un bonus de performanță de 150 de euro pe lună celor care merg la locul de muncă în timpul coronacrizei . În tot mai multe companii, producția este compromisă, deoarece angajații cer să rămână acasă. „Atât în șomaj temporar cât și în concediul medical, uneori nu există aproape nici o diferență financiară între a lucra și a nu lucra", spune CEO-ul Voka, Hans Maertens. „Cerem un stimulent pentru cei care merg încă la locul de muncă. Munca de acasă nu este eligibilă", a adăugat Maertens, citat de nieuwsblad.be.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel