Belgia adoptă noi restricţii SEVERE. Este una din ţările europene afectate cel mai grav de coronavirus

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
belgia_strada_pustie
belgia_strada_pustie

Belgia, una din ţările europene afectate cel mai grav de coronavirus, a introdus vineri noi restricţii pentru combaterea epidemiei, informează Reuters.

A fost interzis accesul suporterilor la meciuri şi a fost limitat la 200 numărul de persoane din spaţiile culturale - teatre, săli de concert şi cinematografe - şi au fost închise parcurile tematice. Cafenelele, barurile şi restaurantele erau deja închise, iar circulaţia era interzisă pe timp de noapte. Măsurile mai stricte de distanţare socială vor rămâne în vigoare până în 19 noiembrie.

'Apăsăm butonul de pauză (...) avem un singur obiectiv, de a limita contactele care nu sunt strict necesare', a declarat premierul Alexander de Croo într-o conferinţă de presă, recunoscând că 'nicio lege nu poate opri virusul, doar noi îl putem opri (...) cu toţii împreună'.

 

Belgia, una din ţările europene afectate cel mai grav de coronavirus

 

Singura ţară din Europa cu rată a infecţiilor mai mare decât Belgia este Cehia. Joi s-au raportat 10.500 de cazuri noi, iar în ultima săptămână numărul zilnic a fost de 1013 la suta de mii de locuitori; săptămâna viitoare se aşteaptă să apară 20.000 de cazuri pe zi, a arătat un purtător de cuvânt al institutului de sănătate Sciensano. De la începutul epidemiei s-au înregistrat oficial 10.588 de decese, la o populaţie de 11 milioane.

Epidemiologul Marius Gilbert a scris pe Twitter că spitalele sunt pe punctul de a ceda. El le-a cerut tuturor să se comporte responsabil şi a arătat că masca de protecţie este ca un 'prezervativ' pentru coronavirus - 'ceva ce avem în buzunar şi scoatem când iubim şi respectăm persoana cu care discutăm'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel