Belgia. Tânăr român, răpit, sechestrat și bătut zile în șir: O polițistă, arestată în cazul lui Adrian

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei noi mandate de arestare au fost puse în aplicare în cazul răpirii românului de 21 de ani din Wasmes, Colfontaine, regiunea Valonia din Belgia. Unul dintre mandate este pe numele unei polițiste, în vârstă de 30 de ani.

Polițista a fost plasată sub un mandat de arestare în februarie pentru răpire și luare de ostatici. Ea a recunoscut faptele în fața judecătorului de instrucție.

 

Doi bărbați și o femeie, arestați

 

În noiembrie anul trecut, cinci persoane au răpit un tânăr român de 21 de ani din Gilly. Adrian fusese sechestrat la Wasmes, în entitatea Colfontaine, trei zile la rând. În urmă cu zece zile, în acest caz au fost emise trei noi mandate de arestare: doi bărbați și o femeie, Lewis, Espen și Ellen. Autoritățile consideră că cei trei au fost atacatorii care l-au răpit pe Adrian din casa lui din Gilly și l-au condus la Wasmes. Acest român a fost bătut cu ciocanul și electrocutat cu un pistol cu electroșocuri.

Conform rechizitoriului, românul a stat trei zile lungi în pivnița casei, aruncat pe o saltea. În cele din urmă, a fost salvat după o operațiune desfășurată de unitățile speciale ale poliției judiciare federale. Fratele său a raportat dispariția sa, iar ancheta telefonică a făcut posibilă urmărirea contactelor sale și localizarea locului său de sechestru în regiunea Mons.

 

Poliția Tournaisis nu face niciun comentariu cu privire la acest dosar


Cele trei mandate de arestare, emise la sfârșitul lunii februarie, sunt pe numele unui muncitor comunal în Tournai, ceilălalt face parte dintr-o echipă de dresaj canin, în timp ce Ellen este ofițer de poliție în Tournaisis. Cei doi bărbați sunt închiși la Mons, iar polițista este sub supraveghere electronică. 

Poliția Tournaisis nu face niciun comentariu cu privire la acest dosar. Procedurile legale sunt în desfășurare, iar faptele vor fi revizuite împreună cu nivelul disciplinar pentru cazul Ellen. „Confirm că zona de poliție Tournaisis va avea foarte curând acces la dosar pentru declanșarea procedurii disciplinare și luarea măsurilor corespunzătoare”, continuă Sandrine Vairon.

 

O tranzacție cu narcotice a stat la originea „disputei”

 

Se pare că o tranzacție cu narcotice a stat la originea „disputei” dintre Adrian și persoanele arestate: câteva kilograme de cocaină neplătite. Persoanele respective au decis atunci să facă presiuni asupra debitorului lor răpindu-i fratele de la Gilly. Espen, Lewis și Ellen au pătruns în locuința tânărului român din Gilly, l-au imobilizat cu un taser, l-au bătut în cap cu un ciocan, l-au orbit cu un prosop înainte de a-l duce într-o pivniță din Wasmes.

Există zvonuri că polițista și-ar fi folosit uniforma pentru a-l ademeni pe Adrian în pivnița de la Wasmes. Elemente pe care Me Nadège Pouossi, fostul avocat al lui Ellen nu le-a confirmat: „Ceea ce reiese din dosar este că s-au luat alcool și medicamente”. Potrivit apărării, polițista ar fi fost mai degrabă implicată în acest dosar împotriva voinței sale.

La momentul evenimentelor, în noiembrie 2021, cinci persoane au fost plasate sub un mandat de arestare, sub acuzația de luare de ostatici și agresiune. Un olandez, Nicky, considerat „sponsor” și patru belgieni, Roland, Jim, Frédéric și Nicolas, cei care au luat victima „la bătaie” în timpul sechestrării sale în pivnița Wasmes. Și ei sunt încă în arest preventiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel