Belgia. Coșmarul muncitorilor români lăsați în frig în casă continuă: Poliția i-a evacuat din apartament

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Muncitorilor români din construcții care au petrecut weekendul fără încălzire într-un apartament din Deurne, Belgia, li s-a comunicat luni dimineață că trebuie să părăsească locuința. Nu proprietarul, ci presupusul lor client a venit să-i dea afară. Potrivit românilor, ei au lucrat pentru el, deși contrazic asta. „I-am lăsat să rămână aici ca o favoare pentru prietenii mei”, se apără el.

După ce Fluvius a întrerupt utilitățile joi și muncitorii români au fost nevoiți să petreacă un weekend în frig, presupusul lor client și totodată chiriașul apartamentului au venit să-i evacueze luni dimineață. Deși românii susțin că au lucrat pentru el, acesta neagă. „Lucrătorii din construcții erau angajați de o companie de construcții din Bruxelles”, spune el pentru Gazet van Antwerpen.

„Dar pentru că nu se potrivesc pentru acel job, managerul m-a întrebat dacă le pot oferi cazare temporară până se vor întoarce în România. Am făcut asta, dar până la urmă au rămas aici fără ca managerul să plătească chirie. De aceea trebuie să plece acum”, se aude.

În mod remarcabil, el spune că a fost însărcinat să facă acest lucru de către Immobiliën Moenssens, proprietarul clădirii. Această companie imobiliară a fost anterior discreditată în cazul Borealis. De ce Moenssens nu a plătit facturile de gaz și electricitate este încă neclar. Jurnaliștii belgieni au contactat deja compania de mai multe ori în legătură cu această problemă, dar nu au primit niciun răspuns.

2. -imagine fara descriere- (belgia--cosmarul-muncitorilor-romani-lasati-in-frig-in-casa-continua-politia-i-a-evacuat-din-apartament-2.jpg)

„Suferim în frig, la -7 grade, fără încălzire”. Patru muncitori români s-au trezit debranșați de la gaz și curent, în Belgia: Proprietarul nu a plătit facturile

 

Nu am avut niciodată un contract

 

Între timp, românii au depus plângere la poliție împotriva clienților lor. „Pentru că am fost transferați între diferite companii, nu ne este clar de la cine să ne luăm banii”, se plâng ei. În total, ar fi o sumă de peste 5.700 de euro, pentru 385 de ore de lucru. „Nu avem mijloace să ne întoarcem în România și nici nu vrem. Dorim doar să fim plătiți aici pentru munca depusă și să semnăm contracte oficiale pentru viitoarele locuri de muncă. Am cerut clienților noștri un contract de mai multe ori și nu am primit unul”.

După o intervenție a poliției luni, muncitorii din construcții au avut voie să rămână în clădire încă 24 de ore, dar trebuie să părăsească locuința astăzi după-amiază. În mod normal, un chiriaș nu poate fi doar evacuat dintr-o locuință, dar pentru că românii nu sunt chiriașii înșiși, nu există puține argumente împotriva acestei decizii. Modul în care procedează acum va depinde de investigații suplimentare.

 

------------------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel