Beirut: Momentul în care o parte din silozurile de cereale din port s-au prăbușit, surprins de camerele de luat vederi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Beirut: Momentul în care o parte din silozurile de cereale din port s-au prăbușit, surprins de camerele de luat vederi / Foto: Captură video youtube
Beirut: Momentul în care o parte din silozurile de cereale din port s-au prăbușit, surprins de camerele de luat vederi / Foto: Captură video youtube

Momentul în care o parte din silozurile de cereale din portul Beirut s-au prăbușit a fost surprins de o cameră de luat vederi, în urma incendiilor recente și a avertismentelor lansate de oficiali.

Clădirile au fost grav avariate în explozia din 2020 din port, care a ucis peste 200 de persoane - săptămâna viitoare se apropie a doua aniversare a dezastrului.

O anchetă oficială privind explozia a fost suspendată de două ori - lăsând familiile și supraviețuitorii fără răspunsuri, conform BBC.

Incendiile recente - despre care se crede că au fost provocate de cereale fermentate - ard de săptămâni întregi, iar oficialii au avertizat că silozurile ar putea fi aproape de prăbușire.

 

 

Ministrul: Libanul va construi noi silozuri pentru a atenua criza de grâu

 

BEIRUT (AP) Libanul intenționează să construiască două noi silozuri de cereale pentru a combate criza tot mai gravă a securității sale alimentare, a declarat miercuri ministrul interimar al economiei din țară pentru The Associated Press.

Amin Salam a declarat că mai multe țări și organizații internaționale și-au exprimat interesul de a finanța și de a participa la licitația pentru noile silozuri, care vor costa în total 100 de milioane de dolari.

Am avut un interes foarte serios din partea Germaniei, Statelor Unite, Franței și chiar și mai serios din partea Emiratelor Arabe Unite, a declarat Salam, adăugând că va vizita în curând Qatar pentru a discuta despre acest subiect. conform User Walls.

 

Singurele silozuri de cereale ale Libanului din portul Beirut sunt în ruine

 

Mica țară mediteraneană se află în mijlocul unei crize economice paralizante care a adus statul în faliment și a tras în sărăcie peste trei sferturi din populație. Singurele silozuri de cereale ale Libanului din portul Beirut sunt în ruine, după ce sute de tone de nitrat de amoniu exploziv au fost detonate acolo în urmă cu aproape doi ani. Explozia a ucis peste 200 de persoane și a rănit alte peste 6.000.

Unul dintre silozuri arde de săptămâni întregi din cauza cerealelor în fermentație, în timp ce se îndreaptă spre prăbușire.

Importurile slabe de grâu, ca urmare a războiului rusesc din Ucraina și a creșterii galopante a prețurilor la alimente și combustibili, au stârnit panică și încăierări în brutării pentru pâinea parțial subvenționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel