Bătrâni înstrăinați de familia din Italia și aduși în România de o badantă diabolică: Le-a promis liniște și pace, dar le-a oferit doar chinuri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O poveste care pare desprinsă din poveștile fraților Grimm, dar trăită de o bătrân din Susa (Torino), Italia, singura supraviețuitoare din grupul de trei vârstnici aduși de o badantă româncă în România. Deși le-a promis o viață liniștită și îndestulată, cei trei seniori s-au trezit maltratați și ținuți departe de familie ani de zile. 

"Vreau să mă întorc acasă! Mă veți primi înapoi? Vino și ia-mă!", este mesajul pe care o bătrână din Susa, reușește să i-l trimită fiicei sale Wanda, după ce ani în șir a stat departe de ea, fiind sub „vraja“ unei badante românce.

Povestea, cu adevărat ciudată, dureroasă și grea, a fost spusă de Wanda Zardo, care locuiește împreună cu familia sa într-o casă din centrul istoric al orașului Susa (Torino), și a cărei mamă a fost victima unei înșelăciuni incredibile.

Totul a început în urmă cu opt ani, când o asistentă medicală de origine română, pe atunci angajată a Casei de odihnă San Giacomo, a intrat în contact cu un cuplu de bătrâni: un bărbat internat în această instituție și soția sa.

Bătrâni înstrăinați de familia din Italia și aduși în România de o badantă diabolică

 

Zi după zi, asistenta, foarte prietenoasă și hotărât afabilă, a devenit din ce în ce mai intimă cu cei doi soți și, din confidentă și persoană de încredere, a reușit să pună stăpânire pe ei, la propriu, convingându-i să rupă relațiile cu rudele lor, iar apoi să o urmeze înapoi în România, nu înainte de a-i încredința administrarea pensiei și a tuturor celorlalte resurse economice, potrivit publicației La Valsusa, care a redat povestea completă în paginile ziarului.

Românca i-a cunoscut pe cei trei vârstnici cu aproximativ opt ani în urmă, pe când era angajată a Căminului de bătrâni San Giacomo din localitatea Susa, provincia Torino, unde un bărbat și soția acestuia erau internați. Și-a jucat foarte bine rolul de îngrijitoare blândă, prietenoasă și de încredere, ajungând să le câștige acestora încrederea totală, manipulându-i să întrerupă relațiile cu membrii familiei lor. pasul următor a fost să îi convingă să meargă cu ea în România, dar nu înainte de a-i fi asigurat că pensia șo toate celelalte resurse economice alelor sunt cel mai bine administrate de ea, convingându-i că fiica lor nu le dorește binele, ci doar ea.

Între timp, românca reușise să îi aducă în România atât pe cei doi soți, cât și pe mama Mariei Michela de Feo, în vârstă de 97 de ani. După numai câteva luni de la mutarea în România, aceasta din urmă avea să decedeze, iar câțiva ani mai târziu a murit și soțul Mariei Michela, lăsând-o pe aceasta singură, la mila româncei.

Românca le-a promis liniște și pace, dar le-a oferit doar chinuri

 

De-a lungul anilor, fiica bătrânei Maria Michela De Feo a încercat de mai multe ori să ia legătura cu mama sa, dar îngrijitoarea româncă a devenit din ce în ce restrictivă cu bătrâna, transformându-se într-un adevărat călău. Maria De Feo și-a dat seama, treptat, că  liniștea și pacea promise au fost doar povești și că de fapt a devenit victima maltratărilor fizice și psihologice.

Italianca ar fi încercat de mai multe ori să scape din mâinile româncei, dar a fost prinsă de fiecare dată, ajungând chiar să o pedepsească fizic și psihic pe aceasta.

În urmă cu doi ani, însă, românca a fost nevoită să se întoarcă în Italia, la una dintre fiice sale, în zona Rieti, încercând să se ascundă de justiția din România.  A luat-o cu ea și pe bătrâna italiancă, care, la un moment dat, a găsit prilejul de a ieși singură la plimbare, într-o zonă rurală, unde un șofer a observat-o și a oprit mașina pentru a o întreba dacă are nevoie de ajutor. Pensionara i-a cerut să o ducă la carabinieri. Aceștia au sunat-o pe fiica sa care a mers și a luat-o acasă la ea și astfel, sâmbătă, 22 octombrie 2022, coșmarul femeii s-a încheiat.

2. -imagine fara descriere- (la-valsusa.jpg)

„Nu voi menționa numele acelei femei (n.r. al româncei) împotriva căreia am depus plângere și, prin urmare, așteptăm rezultatul anchetelor care sunt în desfășurare, și pentru că toată lumea din Susa o cunoaște… Am spus această poveste pentru că mi-aș dori să nu se mai întâmple niciodată una ca asta în casele altor familii. Trebuie să fim atenți pentru că uneori sunt oameni care, deși par că vin cu cele mai bune intenții, se infiltrează în familii, creând ulterior răni care apoi sunt foarte greu de vindecat, precum și prejudicii morale și materiale foarte grave”, a spus Wanda Zardo, fiica pensionarei. 

Potrivit Wandei Zardo, românca în cauză continuă să lucreze cu normă întreagă într-un azil de bătrâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel