Bătrân imobilizat la pat, găsit carbonizat într-un incendiu izbucnit de la un coş de fum defect, la Vâlcea

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat de 85 de ani din comuna Prundeni a fost găsit carbonizat în locuinţa sa, în urma unui incendiu izbucnit de la un coş de fum defect, au informat miercuri reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Potrivit sursei citate, autorităţile au fost solicitate în jurul orei 05,30 să intervină pentru stingerea unui incendiu, persoana apelantă menţionând că în interior s-ar putea afla şi bătrânul, despre care se ştia că este imobilizat la pat.

"La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul casei, iar suspiciunea existenţei unei persoane în interior s-a confirmat, motiv pentru care s-a trecut la crearea unei căi de acces către locul în care se afla persoana imobilizată, pentru salvarea acesteia. Din păcate, bărbatul a fost scos carbonizat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

El a afirmat că incendiul a fost stins de pompieri după mai bine de două ore de la anunţare, însă în mare parte casa bătrânului a fost mistuită de foc şi nu s-a reuşit nici salvarea bunurilor din interior.

"Până la stingerea flăcărilor au ars acoperişul locuinţei realizat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 50 mp, precum şi mobilierul şi alte bunuri de uz gospodăresc existente în cele două camere de locuit. De asemenea, s-au degradat zidurile din cărămidă ale locuinţei. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat de la coşul pentru evacuarea fumului, nereparat înaintea folosirii, scânteile rezultate ducând la aprinderea materialelor combustibile din componenţa plafonului", a mai spus Octavian Fulger, citează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel