Avocat român din Germania, călcat de mascați: Este denunțătorul unui celebru baron PSD

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate

Procurorii și polițiștii din Constanța au pus în executare, luni, un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză având ca obiect cercetarea unei infracțiuni de delapidare în formă continuată cu privire la activitatea unei persoane cu dublă cetățenie română și germană. Potrivit unor surse,ar fi vizat Marian Turbatu, avocat într-un barou din Germania și complicii săi, cetățeni și rezidenți români. Turbatu a avut calitatea de denunțător într-un dosar al fostului baron PSD de Constanța, Nicușor Constantinescu.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare, în data de 29.11.2021, un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară autorizate de judecători din cadrul Curții de Apel Constanța într-o cauză având ca obiect cercetarea unei infracțiuni de delapidare în formă continuată verificată în referire la activitatea unei persoane cu dublă cetățenie română și germană, avocat într-un barou din Germania și complicii săi, cetățeni și rezidenți români.

„Au fost descoperite înscrisuri contabile a căror predare se refuzase către instanța de judecată, executorul judecătoresc și experții desemnați de instanță, în cauze care se află pe rolul acestora.

Facem precizarea că orice persoană cercetată penal beneficiază de prezumția de nevinovăție“, transmit procurorii constănțeni.

Avocat român din Germania, călcat de mascați

 

Potrivit presei locale, persoana în cauză este Marian Turbatu, denunțătorul fostului baron PSD de Constanța, Nicușor Constantinescu. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a fost cercetat într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, Turbatu fiind cel care l-a dat pe mâna DNA.

În cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Adrian Gâmbuțeanu (fost director al unei regii din subordinea CJC) a luat aproape patru ani și jumătate. Ulterior, prin decizia penală nr. 398 din 23.03.2018, Curtea de Apel București a dispus achitarea inculpaților Constantinescu Nicușor Daniel și Gâmbuțeanu Adrian George, întrucât fapta nu există.

Marian Turbatu este român la origini, însă locuiește în Berlin, fiind cetățean german. Turbatu deține, împreună cu fratele său, un birou de avocatură în Berlin.

Acesta, alături de Hermann Jan Teut (care a preluat acțiunile) şi Ștefan Simon, a înființat, în 2004, SC NEG New Energy Grup. Sediul societății a fost mutat la Constanța în 2006. Însă, pe parcurs au început neînțelegerile dintre asociați, Herman Jan Teut și Ștefan Simion încercând să-i scoată din firmă pe frații Turbatu. Au fost înregistrate pe rolul instanțelor mai multe procese, la mijloc fiind vorba de transferuri bancare suspecte, registre de plăţi şi încasări, contracte ilicite și/sau simulate.

Mai exact, Jan Hermann Teut (cetăţean german) a intrat în societatea mai sus menționată prin preluarea părţilor sociale deţinute de Romică Stelian Merăuţă, de 41 de ani, din Ştefăneşti- Argeş). Ulterior, între nemţi au intervenit neînţelegerile, fraţii Turbatu şi Teut dându-se reciproc în judecată, relatează Replica de Constanța.

Continaurea, pe Replicaonline.ro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel