Avionul fotbalistului dispărut Emiliano Sala a fost GĂSIT

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Avionul care îl transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala a fost găsit pe fundul Canalului Mânecii în timpul unor căutări subacvatice, la aproape două săptămâni de la dispariţie, spulberând orice şansă de a se găsi supravieţuitori, informează AFP.

"Pot să confirm că aparatul a fost găsit", a declarat, duminică, un purtător de cuvânt al Biroului de anchetă britanic al accidentelor aeriene (AAIB), care nu a precizat însă când a fost localizat epava.

David Mearns, conducătorul societăţii Blue Water Recoveries, mandatată de familia atacantului pentru a efectua căutări subacvatice, a anunţat pe Twitter că epava a fost localizată duminică dimineaţă de o şalupă dotată cu sonare.

După descoperirea epavei, ambarcaţiunea aparţinând AAIB, Geo Ocean III, s-a deplasat la faţa locului pentru "a identifica vizual avionul", a explicat David Mearns pe Twitter.

"Gândurile noastre se îndreaptă către familiile şi prietenii lui Emiliano şi David Ibbotson (pilotul aparatului, n. red.)", a adăugat Mearns, precizând că "o partea importantă a aparatului de zbor se găseşte pe fundul mării".

"Nu pot să cred, este un vis, un vis urât", a reacţionat duminică Horacio Sala, tatăl jucătorului, după anunţul găsirii epavei.

Horacio Sala, aflat la locuinţa sa din Progreso, în Argentina, a fost informat telefonic de către un reprezentant al AAIB.

Recent transferat de la FC Nantes la Cardiff City, Emiliano Sala se afla într-un avion privat care a dispărut deasupra Canalului Mânecii. Autorităţile au anunţat că au oprit definitiv operaţiunile de căutare a lui Sala şi pilotului David Ibbotson, întrucât şansele de supravieţuire au fost considerate minime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel