Avion militar ucrainean, cu 14 persoane la bord, prăbuşit în apropiere de Kiev

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Avion militar ucrainean, cu 14 persoane la bord, prăbuşit în apropiere de Kiev
Avion militar ucrainean, cu 14 persoane la bord, prăbuşit în apropiere de Kiev

Un avion militar ucrainean s-a prăbuşit joi în apropiere de Kiev, cu 14 persoane la bord, a anunţat serviciul pentru situaţii de urgenţă, conform AFP.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Trîpillea, la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala ucraineană, a precizat aceeaşi sursă.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării a comunicat că trupe ruseşti au atacat un aerodrom din apropierea capitalei ucrainene Kiev, cel puţin trei elicoptere ruseşti fiind ulterior doborâte, relatează DPA. Dar nu a existat nicio confirmare independentă a informaţiilor conform cărora trupe ruseşti au preluat controlul asupra aeroportului.

Aerodromul Hostomel este situat la aproximativ 30 de kilometri nord-vest de centrul capitalei ucrainene. 
Un consilier al ministrului ucrainean de interne, Anton Heraşcenko, a redistribuit pe Facebook videoclipuri cu ceea ce a spus că sunt elicoptere ruseşti care au fost doborâte.

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune specială în Donbas. După anunţul preşedintelui Rusiei, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei. Potrivit IPN, au fost mobilizaţi salvatori pentru a amenaja la Palanca corturi pentru refugiaţi

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu au confirmat deocamdată informaţia, precizând că vor reveni cu detalii. Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit. Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul situaţiei din Ucraina.  MAE le-a cerut moldovenilor să părăsească Ucraina şi să se abţină de la călătorii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel