Autoturism, condus de un turc, verificat la intrarea în țară. Zeci de kilograme de chihlimbar, găsite în roata de rezervă și în portiere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autoturism, condus de turc, verificat la intrarea în țară. Zeci de kilograme de chihlimbar, găsite în roata de rezervă și în portiere
Autoturism, condus de turc, verificat la intrarea în țară. Zeci de kilograme de chihlimbar, găsite în roata de rezervă și în portiere

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, echipa comună de control a descoperit 27,8 kg de chihlimbar sub formă de şiraguri de mărgele, ascunse  în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism condus de un cetăţean turc.

În data de 27 ianuarie, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Cu această ocazie echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în portiere şi în bordul autoturismului, cantitatea de 27,8 kg de şiraguri de mărgele de culoare galben-maroniu, transparente, presupuse  a fi din chihlimbar.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor, în vederea confiscării şi expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor. Totodată  şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Ieri, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra unui cetăţean al Republicii  Moldova, două documente cu însemnele autorităților române şi moldovene, care s-au dovedit a fi falsificate.

 

Autocar cu români, oprit la frontieră. Un pasager s-a ales cu dosar penal, după ce a fost perchiziționat de polițiști

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean al Republicii  Moldova, două documente cu însemnele autorităților române şi moldovene, care s-au dovedit a fi  falsificate.

În data de 26 ianuarie 2022, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei D.D., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani, pasager într-un autocar care se deplasa către Cehia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind, asupra bărbatului două permise de conducere, unul cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova şi unul cu însemnele autorităţilor române, care aveau imprimate fotografia şi numele tânărului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false. Mai mult, pe numele bărbatului nu figurează emis permis de conducere de către autorităţile din. Moldova.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentele contra sumei de 200 euro fiecare, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit în Uniunea Europeană. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota Prius, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel