TIR, condus de un bulgar, oprit în vama Vărșand. Polițiștii au găsit opt migranți, ascunși printre marfa transportată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
TIR, condus de un bulgar, oprit în vama Vărșand. Polițiștii au găsit opt migranți, ascunși printre marfa transportată
TIR, condus de un bulgar, oprit în vama Vărșand. Polițiștii au găsit opt migranți, ascunși printre marfa transportată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au depistat opt cetățeni din Afganistan care încercau să treacă ilegal frontiera de stat, ascunși într-un TIR condus de un şofer bulgar.

Azi dimineață, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din România, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, material plastic pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă al semiremorcii, opt cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Imigrant afgan, găsit înghețat de polițiștii români de frontieră

 

Un tânăr afgan, care a trecut ilegal graniţa dintre Ucraina şi România, a fost găsit de poliţiştii de frontieră din Botoşani în stare de hipotermie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost identificat pe raza localităţii Racovăţ, în urma unor schimburi de informaţii cu autorităţile ucrainene. La scurt timp după identificare, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat un cetăţean afgan, care a încercat să intre ilegal în România. Din cauza condiţiilor meteo de frig extrem, tânărul aflat în hipotermie a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijire de specialitate. (…) Persoana în cauză a fost oprită pe direcţia localităţii Racovăţ, însă, din cauza stării sale de sănătate, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la spitalul Dorohoi”, a precizat Răcnea.

Poliţiştii de frontieră susţin că bărbatul a trecut ilegal frontiera de stat în România, din dorinţa de a găsi un loc de muncă.

Cetăţeanul afgan este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi preluată de autorităţile ucrainene, în baza acordului de readmisie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel