Autocar, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost dat jos și arestat imediat de polițiștii de frontieră

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași au depistat şi reţinut un bărbat cu dublă cetăţenie, română și moldovenească, căutat de autorităţile din Austria, care este cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie pe teritoriul Austriei.

În data de 20 octombrie, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 45 de ani. 

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare emis de către autorităţile din Austria, la data de 27.11.2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul Austriei. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Autocar, care se întorcea din Turcia, verificat la frontieră. Patru români au fost dați jos și interogați  

 

Patru cetățeni români sunt cercetați de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Asupra lor au fost descoperite peste 1.300 de bunuri, constând în ceasuri de mână, parfumuri, articole vestimentare și articole de încălțăminte tip sport care prezentau suspiciuni de contrafacere. În cursul zilei de 16.10.2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor au efectuat, pe sensul de intrare în țară, la P.T.F. Giurgiu, controale specifice asupra unui autocar care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.

Astfel, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe colete care conțineau, în total, 1.132 bunuri constând în articole vestimentare, încălțăminte tip sport și parfumuri, toate inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau  unui număr de patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, pasageri ai mijlocului de transport. Persoanele în cauză au declarat autorităților faptul că au achiziționat toate aceste bunuri din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre. Bunurile sus-menționate, estimate la o valoare de 177.000 lei, au fost ridicate de către lucrătorii vamali în vederea continuării cercetărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel