Autocar cu români, verificat în vama Lindau: Un român în drum spre țară, dus direct la închisoare. Polițiștii, surprinși de bagajul său

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Germania. Autobuz cu români, verificat în vama Lindau. Un pasager a fost dat jos și dus la închisoare. Sursa - Pexels
Germania. Autobuz cu români, verificat în vama Lindau. Un pasager a fost dat jos și dus la închisoare. Sursa - Pexels

Duminică seara, 17 noiembrie, un român, pasager într-un autobuz, și-a încheiat călătoria în spatele gratiilor.

În timpul verificării, în vama Lindau, ofițerii au descoperit că pe numele românului de 30 de ani fusese emis un mandat de arestare de la Parchetul Augsburg pentru furt cu arme.

Ofițerii vamali l-au predat pe român poliției federale responsabile. Poliția federală a stabilit că românul a pătruns în magazine din districtul Dillingen de mai multe ori în 2019 și 2020. El este acuzat și de furt de combustibil și unelte.

Bărbatul, care locuiește în Vorarlberg, a spus că este în drum spre România. Ofițerii au confiscat, printre altele, unelte de deschidere a ușilor și bunuri furate învelite în hainele din  bagaje și au informat autoritățile de poliție responsabile despre descoperire.

Oficialii l-au adus pe român în faţa tribunalului Augsburg, apoi la unitatea de corecţie Augsburg-Gablingen.

Reamintim că alți trei români care circulau cu viteză excesivă pe Autostrada 264, lângă Euskirchen au fost urmăriți de polițiștii federali. 

 

Doi români au evadat după o urmărire ca-n filme Germania: Al treilea conațional a fost arestat, iar mașina furată din Italia - confiscată

 

O mașină care circula, luni, 11 decembrie, în jurul orei 11:53, cu viteză excesivă pe autostrada 264, lângă Euskirchen a fost urmărită de polițiștii federali. Vehiculul a fost tras pe dreapta de polițiști în zona nodului rutier Jülich din Euskirchen.

Cu toate acestea, șoferul a ignorat semnele de oprire ale polițiștilor și a continuat să conducă mașina spre Weilerswist. În cele din urmă, șoferul a condus mașina pe o stradă laterală din Weilerswist.

Trei bărbați au fugit apoi din mașină peste șinele de cale ferată în direcția zonei industriale Weilerswist. Pe baza informațiilor de la martori și a înregistrărilor camerelor, o persoană care s-a schimbat hainele în timp ce fugea a fost găsită și arestată temporar. Este vorba despre șoferul autoturismului român, în vârstă de 27 de ani. Pe lângă o cantitate mică de narcotice, bărbatul mai avea la el și zeci de mii de euro cash. În timpul evadării, ceilalți doi bărbați au aruncat diverse genți care conțineau smartphone-uri și tablete, scrie aktuell.meinestadt.de

O inspecție a vehiculului a relevat că acesta a fost furat din Italia. Autoturismul, narcoticele și tabletele și telefoanele mobile găsite au fost ridicate.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel