Autocar cu destinația Italia, oprit la frontieră. Un pasager a fost dat jos imediat, iar bagajele i-au fost confiscate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Autocare din România și Moldova, drastic controlate în Italia: Autoritățile confiscă 45 kg de alimente și 20 de borcane
Autocare din România și Moldova, drastic controlate în Italia: Autoritățile confiscă 45 kg de alimente și 20 de borcane

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa / Leușeni a descoperit la controlul de frontieră, în bagajele unui cetăţean român, pasager într-un autocar cu destinația Italia, 5.000 tigarete de contrabandă.

În ziua de 24 noiembrie, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, cursă regulată pe ruta R.Moldova-Italia, un cetăţean român  în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale  ale tânărului, cantitatea totală de 5.000 ţigarete (250 pachete), de diferite mărci, de provenienţă Dutz-Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 1.250 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Recent, poliţiştii din cadrul P.T.F. Calafat au verificat un microbuz, care era plin cu mii de pachete cu țigări, ascunse în uşi de termopan.

 

Microbuz plin cu mii de pachete cu țigări, ascunse în uşi de termopan, oprit de polițiști la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat aproape 7.000 de pachete cu țigări ce aveau marcaje fiscale aplicate de Macedonia de Nord. Țigările se aflau într-un microbuz ce avea ca destinaţie Austria.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit și confiscat 6.780 de pachete cu țigări ce aveau marcaje fiscale aplicate de Macedonia de Nord. Țigările se aflau într-un microbuz ce avea ca destinaţie Austria şi erau ascunse în elemente de tâmplărie PVC.

Astfel, în cursul acestei dimineți, în jurul orei 04.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 59 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în aceeași țară. Potrivit documentelor, șoferul bulgar transporta elemente de tâmplărie PVC, pe ruta Macedonia de Nord-Austria.

Astfel, în urma controlului. polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, disimulate în elementele de tâmplărie PVC, 6.780 de pachete cu țigarete de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal macedonean. 

În plus, se pare că șoferul microbuzului nu a putut prezenta documente de proveniență pentru această cantitate de țigări. Cele 6.780 de pachete cu țigări, estimate la o valoare de 135.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz, informează Poliția de Frontieră.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel