Autoturisme pline cu țigări de contrabandă, în valoare de 350.000 de lei, abandonate la frontieră

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră au confiscat în acest sfârșit de săptămână aproximativ 30.000 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 350.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din țara noastră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unor acțiuni desfășurate la frontiera, aproximativ 30.000 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 350.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, sâmbătă, 20 noiembrie, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au depistat în jurul orei 07.00, un autoturism abandonat, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acestuia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră, asemănătoare coletelor cu țigări.

În urma verificărilor, s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină aparține, de fapt, unui alt autoturism. În interior a fost descoperită cantitatea de 14.829 pachete cu țigări, în valoare de 173.500 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Autoturisme abandonate la frontieră, pline cu pachete de țigări

 

Potrivit Poliției de Frontieră, tot în cursul zilei de sâmbătă, 20 noiembrie, și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit o cantitate însemnată de pachete cu țigări în interiorul unui autoturism. Astfel, în jurul orei 05.30, poliţiştii au auzit, în apropiere de sediul instituției, zgomotul produs de trecerea în viteză a unui autoturism.

Imediat, au procedat la verificarea zonei, iar pe un podeț aflat în apropiere au găsit, abandonat, un autoturism rămas cu o roată suspendată pe podeț. Mașina avea plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acesteia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră.

În urma verificărilor, s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparține, de fapt, unei alte mașini, iar aceasta figurează ca fiind radiată din circulație de către autoritățile din Germania. În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 11.980 pachete cu țigări, în valoare de 140.166 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, informează Poliția de Frontieră.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel