Mașină, burdușită cu mii de pachete de țigări, abandonată pe un podeț din județul Suceava. Polițiștii îl caută pe șofer

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mașină, burdușită cu mii de pachete de țigări, abandonată, pe un podeț din județul Suceava. Polițiștii îl caută pe șofer.
Mașină, burdușită cu mii de pachete de țigări, abandonată, pe un podeț din județul Suceava. Polițiștii îl caută pe șofer.

Poliţiştii de frontieră din județul Suceava au confiscat, în cadrul unor acțiuni desfășurate la frontiera verde, aproximativ 311.980 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 140.166 lei.

În cursul zilei de sâmbătă, 20 noiembrie, și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit o cantitate însemnată de pachete cu țigări în interiorul unui autoturism. Astfel, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră au auzit, în apropiere de sediul instituției, zgomotul produs de trecerea în viteză a unui autoturism. Imediat, au procedat la verificarea zonei, iar pe un podeț aflat în apropiere au găsit, abandonat, un autoturism rămas cu o roată suspendată pe podeț. Mașina avea plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul mașinii puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră.

Mașina a fost transportată la sediul SPF Brodina, iar în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparține, de fapt, unei alte mașini. Iar după seria de șasiu a caroseriei, mașina figurează ca fiind radiată din circulație de către autoritățile din Germania. În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 11.980 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 140.166 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. 

 

Patru colete voluminoase, găsite în apropierea frontierei cu Ucraina, pe direcția localității Remeţi, județul Maramureș

 

În data de 18 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcția localității de frontieră Remeţi, județul Maramureș, patru colete voluminoase, asemănătoare coletelor cu ţigări.

La sediul insituției, în urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 3.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 35.100 lei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel