Austria. Zeci de îngrijitoare românce, IZOLATE într-o fostă mănăstire

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

40 de îngrijitoare românce care au ajuns în Austria au fost izolate într-o fostă mănăstire, după ce au fost testate pentru coronavirus. 

Zeci de îngrijitoare românce care au ajuns în Austria pentru a avea grijă de persoane în vârstă au fost izolate într-o fostă mănăstire din Vomp, districtul Schwaz.

Imediat după ce au ajuns în această țară, româncele au fost duse la Viena pentru a fi testate pentru infecția cu coronavirus, scrie publicația Tirol News

"Această procedură a fost aleasă pentru a garanta cea mai completă protecție împotriva infecției atunci când personalul de îngrijire lucrează în ture", a declarat consilierul regional Bernhard Tilg.

După ce au primit rezultatele negative ale testelor, româncele au fost transferate în Vomp, oraș cu doar aproximativ 5.000 de locuitori. Aici ele au fost cazate în fosta mânăstire Fiecht.

Testate încă o dată, iar apoi la muncă

 

Îngrijitoarele din România urmează să fie supuse unor noi teste PCR de coronavirus, iar dacă rezultatele sunt tot negative, ele ar putea începe lucrul de vineri, urmând a îngriji persoane în vârstă.

În cazul în care vreuna dintre ele vor prezenta semne ale infectării cu noul coronavirus, aceasta va rămâne în mănăstire, unde va primi îngrijiri medicale.

Potrivit sursei citate, la cinci sau maxim șapte zile de când încep lucrul, româncele ar urma să fie testate din nou de coronavirus.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel