Austria va plăti 1.000 de euro pe lună acestor categorii pe durata pandemiei de COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Artiştii independenţi din Austria sunt eligibili pentru a beneficia de plăţi lunare în valoare de 1.000 de euro, alocate pentru a-i proteja şi a le asigura mijloacele de subzistenţă pe durata actualei crize generate de pandemia de COVID-19, a anunţat joi Guvernul de la Viena, răspunzând astfel presiunilor exercitate de reprezentanţii sectorului cultural austriac, informează DPA.

Guvernul Austriei a creat un fond de 90 de milioane de euro, destinat ajutorării unui număr de 15.000 de artişti independenţi în a doua jumătate a acestui an.

„Suntem conştienţi de faptul că întreruperea vieţii culturale va dura mai mult decât o lună sau două”, a declarat Werner Kogler, ministrul Culturii şi vicecancelar al Austriei, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce ministrul austriac de Finanţe, Gernot Blumel, a spus că a alocat suma de 25 de milioane de euro pentru a acoperi pierderile suferite de producţiile cinematografice, stopate în ultimele luni din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Guvernul austriac plănuieşte să ajute financiar şi instituţii culturale mai mari



Guvernul austriac plănuieşte, de asemenea, să ajute financiar şi instituţii culturale mai mari.

Coaliţia austriacă aflată la guvernare, formată din conservatori şi ecologişti, a conceput în ultimele zile mai multe proiecte pentru a stimula industria culturală din această ţară după perioada de izolare, în urma protestelor mai multor artişti care afirmă că au fost „uitaţi” de autorităţi, în timp ce alte sectoare ale economiei au primit deja permisiunea de a-şi relua activităţile.

Ulrike Lunacek, secretar de stat pentru afaceri culturale, a demisionat în urma acestor critici şi a fost înlocuită săptămâna trecută de Andrea Mayer, fost oficial cu rang înalt în Ministerul Culturii din Austria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel