Austria. Comoara, ascunsă de niște români într-o pădure, găsită de un vânător. Polițiștii le-a întins hoților o capcană

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Austria. Comoara, ascunsă de niște români într-o pădure, găsită de un vânător. Polițiștii le-a întins hoților o capcană
Austria. Comoara, ascunsă de niște români într-o pădure, găsită de un vânător. Polițiștii le-a întins hoților o capcană

Într-o pădure din Austria Inferioară, un vânător a avut parte de o surpriză, când, în loc de iepuri, a găsit mai multe unelte furate de pe șantierele de construcție, în valoare de peste 100.000 de euro.

 

 

La începutul lunii februarie, un vânător, care se afla într-o pădure de lângă Deutsch-Wagram, districtul Gänserndrof (Austria), cu siguranță nu se aștepta să găsească lopeți și alte accesorii de oțel pentru escavatoare.

Pe lângă uneltele de construcții civile, vânătorul a găsit și alte utilaje, folosite pe șantiere. Printre altele, sub prelate și crengi erau ascunse un aparat de vibrare, un aparat de sudură, un ferăstrău cu lanț, diverse unelte de mână, bidoane de benzină și un aparat de cafea.

Vânătorul a sesizat poliția locală pe 6 februarie, au raportat reprezentanții Poliției de Stat din Austria Inferioară.

Bunurile furate erau ascunse sub mai multe prelate și crengi

 

După ce au examinat sculele ascunse în pădure, ofițerii de poliție au stabilit că acestea au fost furate de la diverse șantiere de construcții. În consecință, materialul a fost furat de pe cinci șantiere din comunitatea Deutsch-Wagram și unul din Viena. Seria de spargeri a avut loc în perioada 26 ianuarie – 6 februarie 2022. Valoarea obiectelor furate se ridică la peste 100.000 de euro.

Polițiștii au folosit locurile de depozitare a bunurilor furate pentru a le întinde o capcană hoților. De asemenea, au fost angrenați în operațiune și agenți de la Biroul de Stat al Poliției Criminale din Austria Inferioară, care "au început o investigație amplă cum a anunțat direcția poliției de stat.

La trei zile după ce vânătorul a găsit uneltele și utilajele furate, autorii jafurilor au încercat să-și ridice prada în timpul nopții. 

Astfel, în dimineața zilei de 29 februarie, hoții au căzut în capcana întinsă de polițiști.  În ciuda faptului că cei trei suspecți au fugit, unul dintre ei a fost prins, după ce s-a ascuns într-un tufiș, în speranța că va scăpa.

Un alt bărbat s-a predat singur unei patrule de poliție, de frică că va fi căutat. Al treilea bărbat a fugit cu mașină și a scăpat de polițiști. Cei doi cetățeni români, care au fost prinși, au mărturisit furturile și au dezvăluit identitatea complicelui lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel