Austria. Un șofer român beat a produs un accident grav și a fugit. Polițiștii l-au găsit ascuns într-un tufiș

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un șofer român de camion a provocat un accident grav, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului la o intersecție, în orașul Wels, marți seara, intrând în coliziune cu un autoturism. În urma impactului, românul și-a continuat drumul și s-a ascuns de polițiști într-un tufiș.

 

Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 19.00, când un român în vârstă de 40 de ani conducea un camion cu remorcă în direcția nord, pe Innviertler Straße, în Wels. Potrivit martorilor, acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului, la intersecția cu Linzer Straße, și a intrat în coliziune cu mașina unui bărbat, în vârstă de 51 de ani care circula spre est pe Linzer Straße.

Potrivit presei austriece, mașina acestuia din urmă a fost proiectată într-un semafor și s-a oprit pe acostamentul din apropiere. De cealaltă parte, românul a ales să își continue drumul, fără să se oprească.

Autoritățile au fost sesizate, iar o patrulă de poliție a găsit camionul românului pe marginea B137, dar acolo se afla doar pasagerul, un conațional, care a declarat că șoferul plecase pe jos.

Polițiștii au continuat căutările, iar la scurt timp un câine polițist l-a găsit pe fugar într-o benzinărie. Acolo se ascunsese într-un tufiș.

La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 2,12 g/l alcool pur în sânge. Permisul de conducere i-a fost ridicat provizoriu și i s-a întocmit dosar de urmărire penală. 

În ceea ce privește șoferul de 51 de ani, acesta a suferit răni ușoare în urma accidentului și a fost transportat la spitalul din Wels, scrie nachrichten.at.

 

Șofer român de TIR arestat în Austria, după ce și-a atacat cu un cuțit colegul de echipaj

 

Recent, un alt șofer român din Austria a fost reținut, după ce și-a atacat cu un cuțit colegul de echipaj. Cei doi se aflau în timpul de odihnă. 

Un șofer român, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat, fiind acuzat că și-a sufocat și atacat cu un cuțit colegul de echipaj.  Cei doi șoferi s-au luat la ceartă în cabină, într-o parcare din Austria, unde opriseră să se odihnească. 

Potrivit publicației Krone, incidentul s-a petrecut într-o parcare de pe autostrada din Ilz (cartierul Hartberg-Fürstenfeld). Șoferul de 40 de ani a scos un cuțit de bucătărie și și-a amenințat colegul de 55 de ani că îl va ucide.

Rănit și speriat, acesta a fugit și a alertat poliția. Când au sosit oamenii legii, suspectul dormea ​​în cabină și, după ce l-au trezit, agenții au descoperit că românul era într-o avansată stare de ebrietate. Bărbatul a fost arestat, iar colegul său a fost tratat la spital, în ambulatoriu, pentru rănile suferite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel