Austria. Un român și complicele său au bătut, grav, un bărbat, pe care l-au lăsat să zacă rănit pe stradă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un bărbat cu răni grave la cap a fost găsit în Viena-Ottakring, joi dimineața, de un trecător. Poliția a raportat că a arestat doi agresori, printre care și un român. 

 

Un trecător a sunat la poliție și la ambulanță, joi dimineața, după ce văzut pe stradă un bărbat, grav rănit, care zăcea pe jos.

Acesta a anunțat, imediat, serviciile de urgență, iar medicii de la ambulanță, ajunși la fața locului, au acordat victimei îngrijiri medicale de urgență. Ulterior, bărbatul rănit a fost dus la spital, unde a fost operat de urgență, medicii de gardă salvându-i viața. Bărbatul avea răni grave la cap, iar poliția nu putea exclude faptul că ar fi fost atacat, scrie heute.at.

Ulterior, din cercetările poliției a reieșit că victima, inițial necunoscută, era un bărbat de 35 de ani. Măruriile martorilor i-au condus pe agenții de la Poliția Criminală din Viena, la doi bărbați despre care se spune că l-ar fi bătut grav pe bărbatul de 35 de ani și apoi l-ar fi lăsat să zacă pe stradă.

Motivul ar fi fost gelozia, potrivit reprezentanților Poliției de Stat din Viena. Cei doi presupuși autori, un tânăr de 32 de ani și un cetățean român, de 44 de ani, au fost  arestați. În prezent, nu se cunosc detalii despre starea de sănătate a victimei în vârstă de 35 de ani.

Un alt român, care și-a asumat o identitate falsă, din cauza unui mandat de arestare, s-a angajat ca ospătar într-un bar renumit din cartierul Braunau, unde ar fi desfășurat și un comerț  înfloritor cu droguri.

Austria. Chelner român, vânzător de droguri „part-time“: Ademenea minori și le cerea favoruri sexuale

 

Potrivit polițiștilor, românul și doi complici au vândut aproape 1.000 de tablete de ecstasy, 700 de grame de amfetamină, metamfetamină și marijuana. Oamenii legii spun că românul a vândut o mare parte clienților cu deficiențe mintale, minorilor și a primit, în schimb, favoruri sexuale, scrie kurier.at.

În noiembrie 2021, polițiștii au obținut mai multe indicii că un român, de 29 de ani, se ascundea în cartierul Braunau și lucra ca ospătar într-un bar renumit, sub un nume fals. Acolo ar fi aprovizionat clienții, dar și sub-dealerii și angajații restaurantului cu droguri sintetice, timp de peste șase luni.

Comanda drogurile pe Darknet

 

În cadrul anchetei, un croat, de 40 de ani, a fost identificat drept complice, iar un maghiar, de 35 de ani, din Steyr, drept furnizor. Drogurile erau comandate pe Darknet, distribuite în Steyr și vândute în cartierul Braunau, au declarat, miercuri, polițiștii.  

De asemenea, s-a dovedit că românul a importat cocaină din Germania în Austria și a intermediat două tranzacții de aproximativ 1,5 kilograme de cocaină, în vară în izolare fiind infectat cu noul coronavirus.

Polițiștii din Vöcklabruck și cei din Steyr au reușit să-i aresteze pe acuzați, care au fost prinși în flagrant în timp ce procurau amfetamine. De asemenea, au fost demarate cercetări împotriva mai multor cumpărători și sub-dealeri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel