Austria. Româncă, înjunghiată de iubitul gelos. Bărbatul, scuze puerile: „A fost un accident, am vrut să tai mămăliga"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un muncitor român, în vârstă de 34 de ani,  a fost adus, joi, la Tribunalul Penal Graz, fiind acuzat că, în septembrie, și-a înjunghiat iubita în spate.  Acuzatul le-a spus magistraților că a fost un accident.

Iubita românului, o conațională, a fost salvată de medicii care au operat-o de urgență în septembrie. Potrivit inculpatului, acesta o cunoaște pe victimă din 2016. De altfel, românca a venit în Stiria de Est, unde se afla  deja bărbatul, pentru a munci la recoltare.  

A treia zi, atacatorul a văzut în telefonul  mobil al iubitei sale că femeia mai vorbea și cu alți bărbați. „A fost copleșit de gelozie și a înjunghiat-o în spate sub omoplatul stâng”, a spus procurorul, subliniind: „Abia a supraviețuit”.

Învinuitul român și-a prezentat și varianta sa: „Nu sunt un criminal, a fost un accident. Stăteam lângă ea la o masă. Am vrut să tai mămăliga, când ea s-a întors brusc și .... s-a întâmplat”.  „Ce s-a întâmplat?” a întrebat judecătorul. „S-a înjunghiat singură”, a răspuns românul.

Citeste si: Austria. Un român și-a amenințat soția cu un cuțit și a băgat în spital trei polițiști, care veniseră să-l aresteze 

O reconstituire elaborată a situației a început în sala de judecată. Un judecător asociat a trebuit să imite victima și, în loc de arma crimei, acuzaților li s-a dat un stilou pentru a demonstra cum s-au întâmplat lucrurile. Bărbatul a încercat să arate cum femeia a intrat accidental în cuțit printr-o mișcare nefericită, relatează  steiermark.orf.at

Românca a vrut să retragă declarația

 

„Chiar dacă s-a întors, cuțitul nu putea intra sub omoplat”, a intervenit medicul legist Alexandra Meierhofer. „Cum s-a întâmplat atunci înjunghierea?” a repetat judecătorul întrebarea. „Nici eu nu înțeleg”, a venit replica acuzatului.

Românul a recunoscut că era gelos și că a a verificat telefonul mobil al iubitei sale. Judecătorul l-a confruntat apoi în legătură cu unele dintre mesajele pe care românul le-a transmis femeii: „Unde ești, cățea? Nu ți-e teamă că o să-ți scot dinții din gură?”, „Te omor când ajung acolo”.

Nu rata si: Germana. Șofer român, pericol pe autostradă: A băut bine și a urcat la volanul camionului 

Acuzatul a susținut că nu a scris niciodată aceste mesaje. „Dar este telefonul tău mobil și numărul tău”, i-a reproșat președintele. „Nu exista niciun motiv să scriu așa ceva”, a răspuns inculpatul. „Este vorba că îi spui cuvinte urate”, i-a reproșat judecătorul. „Nu știu nimic despre asta”, a subliniat românul.

Între timp, românca a vrut să-și retragă declarația. „Vrea să fie eliberat”, a spus avocatul apărării.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel