Austria. Doi români, la un pas să dea lovitură cu metoda „canicula“: Un bancher vigilent a salvat o octogenară

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
austria_masina_politiei
austria_masina_politiei

Un bancher vigilent a împiedicat jefuirea unei femei din Wr. Neustadt, Austria. Femeie a mers la bancă pentru a scoate banii cu care să plătească o lucrare făcută de doi români. Angajatul băncii și-a dat seama imediat că este o înșelătorie.

O femeie în vârstă de 82 de ani din Wr. Neustadt își datorează economiile unui funcționar bancar atent. Generozitatea ei aproape că a costat-o scump pe octogenară. Bătrâna a căzut în plasa escrocheriei "canicula" pusă în practică de doi români.


Cei doi  tineri români, de 26, respectiv 35 de ani se oferiseră să-i repare jgheabul bătrânei de 82 de ani. S-au înțeles ca serviciul lor să fie plătit cu 100 de euro. Abia după terminarea lucrărilor, românii au cerut brusc câteva mii de euro. Pensionara intimidată de amenințările celor doi, a mers în cele din urmă la bancă joi, 24 iunie 2021, însoțită de români și a vrut să retragă câteva mii de euro.

Dar un  funcționar al băncii a devenit suspicios, a pus întrebări și, profitând de neatenția celor doi, a sunat la poliție. Polițiștii au reușit să-i aresteze pe cei doi români care așteptau în fața sucursalei, potrivit Kurier.

După ce au fost reclamați la poliție, cei doi au fost eliberați. Încă nu s-a stabilit când vor trebui să se prezinte în instanță. Poliția și parchetul fac cercetări pentru a vedea dacă cei doi au mai făcut victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel